0172SPORT, NSV'46-Stompwijk '92

NSV’46 wint dankzij late treffers Robin van Koert nipt van Stompwijk ‘92

Noorden | NSV’46 moest lang geduld hebben en tweemaal van tactiek veranderen om de punten in Noorden te houden. Lange tijd vocht het tegen een 0-1 achterstand en na de late gelijkmaker wist de ploeg van Dennis Tijssen na een alles of niets scenario alsnog de volle buit te pakken.

Onterecht kan de zege moeilijk genoemd worden. NSV’46 was over de gehele negentig minuten de betere ploeg maar maakte het misschien wel onnodig spannend. “Voorafgaand aan dit duel wisten we dat we het spel moesten gaan maken vandaag. Het plan was om eigenlijk constant de druk op Stompwijk te houden, maar dit voerden we de eerste helft niet echt goed uit. Om dit voor elkaar te krijgen moet je veel arbeid leveren en nu was het eigenlijk te slap vanuit ons vond ik”, keek aanvoerder Stefan van Tol terug op het duel.

De thuisploeg kreeg zelf binnen de eerste tien minuten een paar goede mogelijkheden waarvan de kans voor Robin van Koert na een minuut of drie de 1-0 had móéten zijn. Toch moest men ook toezien hoe de opponent zich naar een aantal behoorlijke voetbalde en ook zomaar al vroeg de score had kunnen openen. Na twaalf minuten kon doelman Bas Kalshoven opgelucht ademhalen toen een indraaiende voorzet bij de tweede paal in het zijnet werd geschoten. Na zesentwintig minuten kwamen de bezoekers vanuit de scrimmage op voorsprong. Een mooie aanval eindigde in gerommel in de doelmond waar Joeri van der Zalm het laatste tikje de goede richting op gaf en de 0-1 noteerde.

De thuisploeg schakelde een tandje bij en met name Florencio Faneyte was een ware plaag voor de ploeg uit Leidschendam. Steeds zocht hij zijn tegenstanders op, alleen ontbrak het in vaak aan de goede eindpass. Zo betekende de tussenstand ook de ruststand.

“In de rust spraken we af dat de intensiteit omhoog moest en we vol voor de winst zouden gaan spelen. Afgesproken werd dat we als de vroege gelijkmaker zou uitblijven we na acht minuten zouden overschakelen naar een 3-4-3 formatie. Mocht dit ook niks opleveren werd ons ook direct verteld hoe we de slotfase in zouden gaan. Dan zou er een vierde aanvaller bij komen en dit laatste geschetste scenario moest uiteindelijk noodgedwongen ook nog van stal worden gehaald want de goals bleven uit.”

“We hebben momenteel te veel kansen nodig om tot scoren te komen”

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

Ook de tweede helft kreeg de thuisploeg een aantal behoorlijke kansen om al voordat het noodscenario inging op gelijke hoogte te komen maar de Noordense ploeg scoort dit seizoen niet heel gemakkelijk. Na nog iets meer dan een kwartier op de klok werd de ingevallen Yassine El Mariami binnen de zestien gevloerd en weer arbiter De Jong naar de stip. Robin van Koert meldde zich voor dit buitenkansje en schoot via de vingertoppen van doelman Jesper van Leeuwe de 1-1 binnen. De thuisploeg drukte door en wilde koste wat het kost de drie punten pakken. Het strijdplan had uiteraard ook desastreuze gevolgen kunnen hebben – Stompwijk kwam er een paar keer gevaarlijk uit maar kon niet profiteren van de geboden ruimte- maar het loonde alsnog. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd zorgde Van Koert met zijn tweede treffer voor de ontlading aan Noordense zijde.

“Gelukkig worden we nog beloond maar we brengen, doordat we momenteel zoveel kansen nodig hebben om tot scoren te komen, onszelf eigenlijk in de problemen. De tweede helft ben ik wel heel blij met de hoge intensiteit die we brachten. Alleen moet het in balbezit op de helft van de tegenstander veel zorgvuldiger worden. Dan gaat ook het rendement omhoog”, sloot een blije Van Tol af.

Bekijk hier de uitslagen en stand in 4A

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Jim Groenendijk, Perry Lok, Stefan van Tol © (78. Kevin Fransen), Renzo Goedhart (53. Menno de Jong); Florencia Faneyte, Robin Stark, Jeffrey Pieterse, Cas van der Hoorn (78. Lars de Jong); Kamiel Disseldorp (53. Yassine El Mariami), Robin van Koert

Door: Luuk Valentijn | Foto’s: Kees Verhaar – Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd

Nieuwkoop wint verdiend na saaie eerste helft

Altior doet uitstekende zaken en verlaat Zwammerdam met drie terechte punten