NSV’46 toont tekenen van herstel

Noorden | In de eerste bekerwedstrijd na de voor de Noordenaren slecht verlopen 0172SPORT-CUP toonde de ploeg van Robert Swart tekenen van herstel. Swart verruilde het systeem met drie spitsen in een variant met vier middenvelders en dit leek de ploeg te bevallen.

De organisatie was beter op orde en mede hierdoor was er wat meer rust aan de bal en gaf NSV’46 in het eerste bedrijf weinig tot niets weg. Keeper Bas Kalshoven zag op slag van rust een grote kans voor Zinkewegse Boys voorlangs gaan die ontstond na miscommunicatie achterin. Zelf creëerde de thuisploeg enige kansen, waar te laconiek mee werd omgesprongen.

Lars de Jong brak in de tweede helft de ban toen hij een afgemeten voorzet van de prima ingevallen Renzo Goedhart diagonaal binnenkopte. De eveneens ingevallen Raoel van der Zwet verdubbelde vlak voor het laatste eindsignaal de marge.

Zal NSV’46 deze lijn weten door te zetten en zodoende anders voor de dag komen tegen Nicolaas Boys tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen dan tijdens hun ontmoeting vorig weekend? Voor de moraal was dit in ieder geval een welkome opsteker…

Arjan van der Laan: ‘Wij moeten een vervelende ploeg worden om tegen te spelen’

Slordig Nieuwkoop vergeet versnelling bij te schakelen