Nieuwkoop sluit seizoen af met monsterscore op Lugdunum

Nieuwkoop | Met de KNVB Beker en het kampioenschap op zak stond er voor Nieuwkoop alleen nog het afsluitende duel tegen Lugdunum op het programma. Het werd een feestduel voor de oranjehemden, waarin veel andere namen ook minuten mochten maken. Boris van Es beloonde op die manier spelers die een bijdrage leverden aan het succes maar niet op vele minuten konden rekenen deze jaargang. Als kers op de taart werd ook nog eens een monsterscore neergezet.

Ondanks de vele wijzigingen was Nieuwkoop op eigen veld oppermachtig. Na elf minuten opende de dit jaar doorgebroken Noë Esselink de score, door met links hard binnen te schieten. Na een aantal kansen was het na een half uur de Hamza El Marajie die voor de 2-0 zorgde. Niels van Rijn testte de Leidse doelman van ver, deze kreeg het leer niet onder controle El Marajie was er als de kippen bij om de tweede goal van de middag binnen te tikken.
Een heel zwak Lugdunum liet hierna naar de slachtbank leiden. El Marajie maakte ook al snel de 3-0, nadat hij de bal goed meekreeg van Sam van der Hoorn. In de laatste twee minuten voor de thee tilde de thuisploeg de score tussenstand naar 5-0. Eerst schoot Boy Vork keurig raak, waarna Levi Simmerman een voorzet van El Marajie op waarde inschatte.

Na rust was het Lugdunum dat iets terug deed. Na wat gerommel zorgde Dyllan Hiwat voor de 5-1. Daarna was het weer aan Nieuwkoop en vrijwel direct na de 5-1 was het El Marajie die met zijn derde van de middag voor de 6-1 zorgde. Thijs van der Zon liet het publiek andermaal juichen toen hij met een hard schot voor de 7-1 verantwoordelijk was. Minder moeilijk was de achtste Nieuwkoopse treffer. De Leidse doelman zat mis bij een hoge voorzet en Van der Zon kon eenvoudig de 8-1 binnenlopen.

Dubbele cijfers waren zeker mogelijk deze middag maar onder meer een bal op de paal van Sam Vijfhuizen voorkwam erger. Uiteindelijk stokte de teller op negen en dit was voor één speler in het bijzonder een mooi moment. Acht minuten voor tijd kreeg Nieuwkoop een strafschop en kwam doelman Demian van der Lek naar voren gelopen, de penaltyheld van de kwartfinale in de KNVB Beker. Van der Lek schoot vervolgens vanaf elf meter de 9-1 tegen de touwen.
In de laatste minuut kreeg El Marajie, die komend jaar uitkomt voor Alphense Boys, nog een publiekswissel. Zijn vervanger was Chiel Groenewoud die momenteel herstellende is van een zware kruisbandblessure en zodoende dit succesvolle seizoen toch nog een minuutje meepakte.