NSV’46 revancheert zich tegen Kamerik

Noorden | Eerder dit seizoen werd er in Kamerik nog een 4-3 nederlaag geleden en lieten de Noordenaren zich steeds in de omschakeling verrassen en hadden zij moeite het spel te maken, de ontmoeting in Noorden verliep voor de thuisploeg net even beter. NSV’46 gaf beduidend minder kansen weg, was feller en beter bij de les en zegevierde uiteindelijk nipt maar verdiend over de blauw-witte opponent.

De openingsfase was voor de bezoekers die fel startten en zo de thuisploeg overdonderde. NSV’46 had de eerste twintig minuten duidelijk moeite om mee te komen in het fysieke spel van de bezoekers. Kamerik leek dan ook verdiend op voorsprong te komen toen Kamiel Disseldorp ernstig de fout in ging. De jongeling leidde met een mislukte hakbal de aanval die uiteindelijk resulteerde in een doelpunt. Deze werd – gelukkig voor NSV’46 én Disseldorp – wegens buitenspel geannuleerd. Het had de waarschuwing moeten zijn voor Disseldorp maar hij bleef grossieren in fouten en domme overtredingen. Zijn ploeg daarentegen kwam steeds beter in de wedstrijd en begon ook steeds beter in de duels te komen. Robin van Koert had de openingstreffer moeten maken toen hij een mislukte breedtebal onderschepte maar hij had net even te veel tijd nodig en zag zijn inzet vervolgens gekraakt worden. De Noordenaren behielden het initiatief maar gescoord werd er niet voor de thee.

‘Vandaag lieten we het een keer niet afweten in de duels’

Robbin Verhaar zag waar de wedstrijd gewonnen werd

NSV’46 draaide na de hervatting de duimschroeven andermaal aan en dit resulteerde in twee snelle doelpunten. Eerst was het Robbin Verhaar die op aangeven van Van Koert het net deed bollen en vervolgens maakte Van Koert zelf middels een lob over de uitkomende Kamerik-goalie de 2-0. De thuisploeg zat op rozen maar lieten na een kwartier de touwtjes even vieren waar Kamerik dankbaar gebruik van maakte. Kamerik zette NSV’46 steeds meer onder druk en vond na iets meer dan een uur spelen de aansluitingstreffer. Eerst werd er buiten bereik van Bas Kalshoven op de lat geschoten en vervolgens werd er slecht uitverdedigd waardoor de bal het doel kon worden ingelopen. De ploeg van Dennis van den Ing was weer wakker geschut en ging op zoek naar de genadeklap. Lars de Jong was dichtbij maar zag zijn pegel op de paal uiteen spatten. Ook Van Koert kreeg nog een goede kans maar mikte net iets te hoog waardoor het leer op het dak van het doel terecht kwam. Zelf kwam de thuisploeg niet meer in de problemen waardoor zij na de winterstop nog ongeslagen zijn.

Doelpuntenmaker Robbin Verhaar zag waar het beter ging dan in de eerste ontmoeting. ‘Het was geen hele beste wedstrijd. We begonnen zeer zwak, er was te weinig beweging wat resulteerde in veel balverlies. Hierdoor moesten er steeds opnieuw duels worden uitgevochten. En juist daar laten wij het nog wel eens op afweten, maar vandaag niet. Belangrijk hierin is Kevin Fransen die weer terug is op het middenveld. Die gaat voorop in de strijd en zo’n type mistten we toen hij achterin stond. Het staat nu gewoon beter, ook van achteruit is er meer coaching.’ Verhaar was verder content met het feit dat hij eindelijk weer eens op het scoreformulier terug te vinden was. ‘Een wereldgoal natuurlijk, haha. Nee het werd wel weer eens tijd dat ik scoorde, het is namelijk pas mijn eerste van het seizoen. Dat moet beter natuurlijk’, aldus de doelpuntenmaker.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Quinn Cordes, Stefan van Tol ©, Daan Koot, Kamiel Disseldorp; Raoul van der Zwet, Kevin Fransen, Cas van der Hoorn, Robbin Verhaar; Lars de Jong (76. Mitchel Pijpers), Robin van Koert

Foto: Archief Kees Verhaar

Nieuwkoop steelt in extra tijd punt bij heetgebakerd Lugdunum

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Racisme