NSV’46 loopt thuis tegen Warmunda opnieuw averij op

Noorden | Voorafgaand aan het duel was de doelstelling duidelijk: er moest gewonnen worden om de derde periode goed te starten en om nog enigszins aansluiting te behouden met de Top-4. Na negentig minuten stond er een teleurstellend gelijkspel op het bord…

In Warmond wist NSV’46 eerder dit seizoen met 1-3 te winnen en ook toen kenden de Noordenaren enige moeite met de blauw-wit gestreepte opponent. Ook in Noorden lieten zij – nu spelend in het zwart – zien voetballend zeker niet onder te doen voor de mannen van Robert Swart.

Het was wel de thuisploeg dat het beste aan het duel begon en al snel op voorsprong kwam. Menno de Jong werd op de rand van de zestien meter licht aangetikt, ging naar de grond en dit was voor de scheidsrechter aanleiding genoeg om naar de stip te wijzen. Robin van Koert zorgde vervolgens vanaf elf meter voor de vroege voorsprong.
“Vervolgens draaide het spelbeeld compleet”, keek aanvoerder Stefan van Tol terug op het duel. “De penalty was voer voor discussie en Warmunda pakte het hierna goed op. Ze drukten ons achteruit en we kwamen er niet meer uit. Dit kwam mede doordat we zelf enorm slordig waren wanneer we de bal wél hadden. Ondanks hun overwicht wisten ze niet tot grote kansen te komen.”

Op de momenten dat de Noordenaren de bal wel meer dan twee passes in de ploeg wist te houden werd het direct gevaarlijk. Zo had Van Koert de 2-0 kunnen binnenknikken na een spaarzame goede aanval over rechts. Toch gingen de ploegen met een gelijke stand rusten toen een zwabberbal van de vanaf een meter of vijfentwintig prachtig via de binnenkant van de paal binnenviel en Bas Kalshoven kansloos liet.

“Wanneer je de bal steeds naar de verkeerde kleur speelt is het lastig voetballen”

NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol zag een hoop misgaan

Miscommunicatie achterin bij de bezoekers leverde vroeg in de tweede helft de hernieuwde voorsprong op voor de thuisploeg. Kamiel Disseldorp was scherp genoeg om enorm geklungel tussen doelman en verdediger simpel af te straffen, 2-1.

Er ontspon zich vervolgens een zeer rommelige wedstrijd, zag ook Van Tol: “Wij creëerde eigenlijk niks meer en in tegenstelling tot de eerste helft wist ook Warmunda de bal niet meer in de ploeg te houden. De gelijkmaker valt vervolgens uit duur balverlies van Jeffrey (Pieterse, red.) waardoor we in een drie tegen één situatie komen die zij goed uitspelen. Hierna wilde we nog wel aanzetten maar we zijn niet meer in de buurt van de winst geweest. We hadden het vandaag gewoon niet. Op het middenveld kwamen we steeds een mannetje te kort en wanneer je de bal steeds naar de verkeerde kleur speelt is het lastig voetballen natuurlijk.”

Door de remise is NSV’46 afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst en hier kan men alles behalve tevreden mee zijn in Noorden natuurlijk.

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Jim Groenendijk, Stefan van Tol, Perry Lok, Robbin Verhaar; Menno de Jong, Robin Stark,(67. Robbie Geerlof), Jeffrey Pietserse (67. Nick Geerlof), Cas van der Hoorn (81. Daan Vink); Robin van Koert, Kamiel Disseldorp (72. Sam Hoogendoorn)

Foto’s: Kees Verhaar – klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd

0172SPORT, Nieuwkoop - Van Nispen

Nieuwkoop herovert koppositie na monsterzege op Van Nispen

0172SPORT, Altior - KDO

Altior neemt met ruime overwinning sportieve revanche op KDO