0172SPORT, Altior - KDO

Altior neemt met ruime overwinning sportieve revanche op KDO

Langeraar | Na de comfortabele 3-0 overwinning op ROAC moest Altior het deze week thuis opnemen tegen directe concurrent KDO. Een prima kans om de goede lijn van de laatste weken voort te zetten dus. Uit was Altior kansloos, op eigen veld kwam men goed voor de dag, was het duidelijk de betere en wist het sportieve revanche op de Kwakelaars te nemen.

In de eerste helft werd aanvankelijk duidelijk dat beide ploegen niet wilden verliezen. Met veel mensen achter de bal werden weinig kansen gecreëerd, maar één minuut voor rust werd een lange bal vanuit de Altior-verdediging volkomen verkeerd ingeschat door KDO-keeper Peter Onderwater. Altior-spits Luuk den Haan had dit in de smiezen en was er als de kippen bij om de bal onder de doelman heen te schieten en zijn ploeg zo met een heerlijk mee de rust in te nemen.

Deze goal had Altior duidelijk vleugels gegeven want de ploeg van Arjan van der Laan schoot als een komeet uit de startblokken. Al na twee minuten toonde Tom van der Weijden zijn klasse door iedereen van zich af te schudden en met een mooi slot van zijn actie de 2-0 te scoren.

“Iedereen weet wat er gevraagd wordt en weet dit ook naar behoren uit te voeren”

Jeroen Sassen ziet zijn ploeg progressie boeken

In de zevenenzestigste minuut was KDO dichtbij de aansluitingstreffer maar had Jeroen Sassen en Altior het geluk aan de zijde toen een schot van invaller Niels Ruwe via de paal in de handen van Sassen belandde. Tien minuten voor tijd maakte Den Haan op aangeven van Tim Heikoop met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een eind. Wel raakte de spits hierbij geblesseerd. Zijn vervanger, de negentienjarige Sjoerd van der Meer, zorgde op aangeven van Van der Weijden voor het slotakkoord. Altior boekte dus een prima 4-0 zege en nam hiermee op mooie wijze sportieve revacnhe voor de eerdere nederlaag in De Kwakel en belangrijker nog; het klom ook over de roodhemden heen op de ranglijst.

Ook doelman Sassen zag dat het goed zat zondag en ziet sowieso een duidelijke progressie bij zijn ploeg: “Dit is een heerlijke overwinning natuurlijk, maar het loopt bij ons de laatste tijd ook gewoon erg goed allemaal. Iedereen weet wat er gevraagd wordt en weet dit ook naar behoren uit te voeren. Wanneer het dan ook een beetje mee zit zie je ook het vertrouwen in de groep groeien. Hierdoor worden de wedstrijden nu eerder beslist en komen we eigenlijk nauwelijks in de problemen.”

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Tom van Vliet (Sebastiaan van Veen), Pim Lek, Bram Hartveld; Reber Taha, Sam van der Meer (Eray Bozkurt), Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop; Rick Keijzer, Luuk den Haan (Sjoerd van der Meer)

Bron: Nico van Smoorenburg
Foto’s: Kees Verhaar – klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd