0172SPORT, Nieuwkoop - Van Nispen

Nieuwkoop herovert koppositie na monsterzege op Van Nispen

Nieuwkoop | Nadat de wedstrijd tegen SV Aarlanderveen vorige week werd afgelast, mocht Nieuwkoop dit weekend aantreden tegen hekkensluiter Van Nispen. De heenwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 0-9 overwinning. De vraag was dan eigenlijk niet of, maar met hoeveel de ploeg van Boris van Es het duel van deze zaterdag zou gaan winnen.

Het spelbeeld waar op voorhand rekening mee werd gehouden, werd ook vrij snel in de praktijk zichtbaar. Nieuwkoop had vrijwel constant de bal en Van Nispen trok een muur op voor het eigen strafschopgebied. Nieuwkoop gaf de eerste vijf minuten direct volle bak gas en wist al snel vier kansen te krijgen. Het duurde echter tot de veertiende minuut voordat Sam Vijfhuizen een goed aangesneden vrije trap tegen de touwen kopte en de ban gebroken werd.

Na de openingstreffer bleef Nieuwkoop zoeken, maar hield Van Nispen de boel goed dicht. Totdat het na een half uur spelen in korte tijd ineens allemaal goed viel voor de oranjehemden. In vijf minuten tijd werd vier keer het net gevonden. Dat begon met een poeier van Boy Vork van een meter of elf, die de bal hard en hoog in het doel zag verdwijnen. Hierna was het twee keer aanvoerder Joris Verweij die de bal goed in de linkerhoek binnen wist te schieten. Vork kon vervolgens eenvoudig voor de 5-0 zorgen. Vooral voor Verweij waren de treffers een unicum vertelde hij na afloop: “Het was volgens mij een jaar of vijftien geleden dat ik in één wedstrijd twee keer heb gescoord.”

Na rust maakte trainer Van Es van de gelegenheid gebruik om een drietal jongens de kans te geven minuten te maken in de tweede helft. Dirk van den Haak, Rick Pouw en Thijs van der Zon verschenen aan de aftrap van de tweede helft. Laatstgenoemde mocht na acht minuten voetballen door de Van Nispen-verdediging heen slalommen en scoorde eenvoudig de 6-0.

Hierna kwam de klad in het duel. Wel waren er zo nu en dan nog wat mogelijkheden, bijvoorbeeld via Hamza El Marajie, Vijfhuizen en Van der Zon. Het opvallendste moment was misschien wel de keeperswissel een kleine twintig minuten voor tijd. Reservedoelman Pluk Vijfhuizen mocht namelijk wat minuten maken deze middag. Veel kreeg hij niet te doen. Van een afstandje zag hij hoe Nieuwkoop in de laatste tien minuten nog drie keer het net wist te vinden. Eerst was het broer Sam die uit een hoekschop de 7-0 binnen kopte en kort hierna ook het achtste doelpunt van de wedstrijd maakte. Het slotakkoord was voor invaller Niels van Rijn, die van afstand hard en hoog in het doel trof en voor de 9-0 einduitslag zorgde.

“We hebben gedaan wat er van ons werd verwacht”

Joris Verweij was dik tevreden met de ruime winst én de nul

Verweij was uiteraard tevreden met de monsterscore al had hij in de beginfase ook nog heel even zijn twijfels. “Binnen acht minuten kregen we denk al drie hele grote kansen. Even dacht ik ‘het zal toch niet zo’n middag worden dat je honderd kansen krijgt maar er geen één maakt?’ Aan de andere kant dacht ik ook ‘we hebben nu al drie kansen gehad, het kan ook zomaar eens dubbele cijfers gaan worden.’ De 1-0 viel gelukkig alsnog snel en uiteindelijk hebben we gedaan wat er van ons werd verwacht; ruim winnen en de nul houden. Ik moet de tegenstander wederom een compliment maken, ondanks de grote nederlaag bleven ze sportief, ik denk zelfs dat er geen kaart gevallen is.”

Nieuwkoop herovert zodoende de koppositie, die het vorige week verloor omdat het duel tegen Aarlanderveen werd afgelast. Komende dinsdagavond spelen de oranjehemden het duel in de achtste finale van de KNVB Beker tegen RVVH in Ridderkerk. Volgende week zaterdag wacht het uitduel tegen VVSB.