0172SPORT, NSV'46, Jeffrey Pieterse

NSV’46 komt in Oegstgeest niet tot scoren en lijdt dure nederlaag

Oegstgeest | Voor de tweede week op rij ontmoette NSV’46 een ploeg uit de top-5. Nadat het vorige week zegevierde in de spectaculaire wedstrijd tegen SJZ, kwam het ditmaal niet tot scoren tegen FC Oegstgeest. De thuisploeg scoorde wel eenmaal waardoor de Noordenaren met het oog op de tweede periode een dure nederlaag leden.

In Nieuwveen hield Nicolaas Boys concurrent Warmunda op een gelijkspel wat goed nieuws betekende voor de ploeg van Dennis Tijssen, ware het niet dat men zelf dus niet wist te profiteren. Koploper Teylingen deed dit wel en leidt nu de dans om de tweede periode.

Het is niet dat NSV’46 geen kans had op de overwinning tegen de nummer twee van de ranglijst, sterker nog het was grote fases van het duel de betere ploeg. Wel zag het de thuisploeg al binnen vijf minuten de score openen. Vanuit een corner opende de geheel vrijstaande Ruben Morin de score.

De Noordenaren werden gaande weg de eerste helft steeds sterker en was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Zo zag Robin van Koert een goal geannuleerd worden en zag Jeffrey Pieterse zijn vrije trap rakelings over de lat gaan.

“We hebben nu twee topploegen achter elkaar gehad en het geeft veel vertrouwen dat wij niet de mindere waren”

Jeffrey Pieterse zag ondanks de nederlaag aanknopingspunten

Ook de tweede helft ging men op zoek naar de gelijkmaker, dwong het de thuisploeg achteruit maar was het niet gelukkig in de afronding. Wanneer het wel tot kansen kwam bleek doelman Gijs Jansen. Hierdoor moest men noodgedwongen genoegen nemen met een kleine nederlaag, die ongetwijfeld hard aankwam.

Jeffrey Pieterse was uiteraard teleurgesteld maar zag ook aanknopingspunten “Vorige week hadden we al laten zien dat we tegen de toenmalige nummer twee een goed resultaat konden halen en we gingen ook naar Oegstgeest om tegen de huidige runner-up een overwinning te boeken. We waren van tevoren gewaarschuwd voor hun spelhervattingen, maar bij hun doelpunt stonden er gewoon twee vrij. Ik had meer verwacht van onze tegenstander en wij konden er een echte wedstrijd van maken. We hebben nu twee topploegen achter elkaar gehad uit onze klasse en het geeft veel vertrouwen dat wij niet de mindere waren. We staan er nog steeds goed voor in de tweede periode, maar deze nederlaag is wel een teleurstelling. In deze klasse zijn de ploegen over het algemeen zeer aan elkaar gewaagd, dus wij moeten de moed niet opgeven.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 4A.

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Renzo Goedhart, Perry Lok, Stefan van Tol © (80. Cas van der Hoorn), Robbin Verhaar; Jeffrey Pieterse, Robin Stark (76 .Pim Koster); Florencio Faneyte (56. Dorus Boddeke), Kamiel Disseldorp, Yassine El Mariami (80. Lars de Jong); Robin van Koert

Quotes: Leiden Amateurvoetbal | Archieffoto Kees Verhaar: Jeffrey Pieterse in actie

Nicolaas Boys in wedstrijd met 2 gezichten naar 2-2 gelijkspel

Nieuwkoop en koploper DONK delen de punten