Nieuwkoop en koploper DONK delen de punten

Nieuwkoop | SV Nieuwkoop heeft zaterdag een punt gepakt tegen koploper DONK. De ploeg van trainer Boris van Es kreeg in de tweede helft de kansen op meer, maar wist deze niet te benutten. 

De openingsfase van het duel was voor DONK. De ploeg uit Gouda was gevaarlijk uit twee corners, een poging voorlangs en een schot waarbij doelman Thomas Boekestein redding moest brengen. Na een kwartier lukte het de thuisploeg langzaam om beter in het duel te komen. Echte kansen leverde dit echter niet direct op voor de oranjehemden. De bezoekers kwamen wel tot enkele speldenprikjes, maar moesten ook toezien hoe Boekestein kon redden en hoe de andere poging over vloog. Nieuwkoop kreeg voor rust nog twee mogelijkheden. Dirk van den Haak kon na een goede aanval via Dave Verhage schieten, maar mikte de bal naast het doel. Lucas Kooy deed kort daarna hetzelfde.

De tweede helft was duidelijk in het voordeel van de equipe van Van Es. Nieuwkoop ging op jacht naar de openingsgoal en kwam met veel dreigende voorzetten, maar vaak schortte het aan de afwerking voor het doel. Schrikken was het even toen DONK na een uur voetballen de paal raakte, waardoor Nieuwkoop ontsnapte. Tegelijkertijd liet Nieuwkoop op hun beurt DONK een aantal keer ontsnappen. Boy Vork zag een inzet van de lijn gehaald worden en Auke Westerduin schoot een voorzet van dichtbij over het doel.
Ook in de slotfase bleef Nieuwkoop zoeken, maar ondanks diverse pogingen werd het doel niet gevonden. Zo eindigde de wedstrijd zoals deze begon: 0-0. Een punt dus voor SV Nieuwkoop tegen koploper DONK.

“Ons spel in het tweede helft geeft wel vertrouwen voor de komende weken”

Boy Vork vond zijn ploeg aan de bal sterk voor de dag komen

Middenvelder Boy Vork kon leven met de puntendeling: “Het was denk ik wel een leuke pot. Het eerste kwartier hadden we het erg lastig, maar hierna kregen we wat meer grip op de tegenstander. Over en weer vielen er een aantal kansen te noteren. Na rust waren wij vooral aan de bal een stuk beter en zochten we naar een doelpunt. Desondanks denk ik dat een gelijkspel een terechte uitslag is. Ons spel in het tweede helft geeft wel vertrouwen voor de komende weken.”

Door de winst van CSW zakte de ploeg ook nog een plaatsje op de ranglijst en verkeerd het nu net boven de gevaarlijke streep. De komende weken zullen er dus punten gepakt moeten worden, te beginnen komend weekend tegen RCL.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 2C

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Thijs Rekelhof, Mike Boelee (82. Sem Meertens), Lucas Kooy (82. Jeffrey van Lith); Noë Esselink, Dirk van den Haak (46. Joris Verweij), Sam van der Hoorn, Boy Vork; Dave Verhage; Auke Westerduin (82. Thijs van der Zon), Melvin van den Hooren (72. Robin Voorend).

Door: Rick Sinnige | Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT, NSV'46, Jeffrey Pieterse

NSV’46 komt in Oegstgeest niet tot scoren en lijdt dure nederlaag

Altior moet de punten aan Koudekerk laten