Jeffrey Pieterse, 0172SPORT, TAVV

NSV’46 komt er zonder sterkhouders niet aan te pas tegen TAVV

Ter Aar | Het voor de beker reeds uitgeschakelde TAVV (tweemaal 3-2 verlies) ontving dinsdagavond om 19.30 uur NSV’46, dat zich nog wél kon plaatsen voor het vervolg. Dan zouden de Noordenaren met twee doelpunten verschil moeten winnen, wilde het Kickers’69 passeren in de stand. Echter had Dennis van de Ing niet de beschikking over enkele belangrijke spelers zoals Robin van Koert, Lars de Jong en Michael van Koert.

De zeer goed leidende scheidsrechter blies exact om 19.30 uur voor het eerst op de fluit. Door elkaar een hoog tempo op te leggen grossierden beide teams in balverlies en dat kwam het kijkspel niet ten goede. Afgezien van een mooie poging van grote afstand van Daan Koot namens NSV’46 na slecht uitverdedigen aan Ter Aarse kant was er weinig tot geen doelgevaar waar te nemen, tot de thuisploeg vijf minuten voor rust een strafschop kreeg na een handsbal. Marc Pietersen, de vervanger van Bas Kalshoven, had echter een passend antwoord op de inzet van Yassine El Mariami. De thee werd dus bereikt met een logische 0-0 ruststand.

Mede door offensieve impulsen van El Mariami en Donny van der Neut kwam TAVV na rust beter voor de dag, Jeffrey Pieterse brak de ban door als eindstation te fungeren na een vlotte aanval over de linkerkant: 1-0. Feitelijk was het verzet van NSV’46 hiermee gebroken, want met de wetenschap dat men, wilde het verder bekeren, driemaal het net moest zien te vinden leek de moed hen in de schoenen te zakken. TAVV profiteerde van de geboden ruimte en breidde de marge ogenschijnlijk gemakkelijk uit naar drie met doelpunten van Van der Neut en invaller Sebastiaan van der Voorn: 3-0.

Voor beide streekclubs komt door dit resultaat een einde aan het bekertoernooi en kunnen zij zich richten op het begin van de competitie. De Aardammers ontvangen promovendus FC Oegstgeest, terwijl NSV’46 noodgedwongen nog een extra weekje in de wachtkamer moet blijven vanwege het ongelijke aantal ploegen in hun klasse.

Opstelling TAVV:
Chris van der Zwet; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Jesse Modderaar; Randy Verwoerd (46. Sebastiaan van der Voorn), Jeffrey Pieterse, Nick Straver (70. Björn Valentijn); Yassine El Mariami (78. Mitch Keijzer), Donny van der Neut, Dorus Boddeke

Opstelling NSV’46:
Marc Pietersen; Perry Lok (61. Jim Groenendijk), Stefan van Tol ©, Jelle Verlooij; Mathijs Maaijen, Lars van der Zwet (46. Pim Koster), Daan Koot, Robbin Verhaar, Cas van der Hoorn; Mitchel Pijpers, Kamiel Disseldorp (46. Raoul van der Zwet)

Foto: Jeffrey Pieterse, archief Ronald Snellink

Kale Kenners kijken in de glazen bol

Voorbeschouwingen vierde klasse B