0172SPORT, Football Factory - Sportief

Geen doelpunten in topper tussen Football Factory en Sportief

Leiden | Sportief speelde dit weekend de topper tegen Football Factory, de runner-up dat vijf punten minder heeft dan de lijstaanvoerder uit Woerdense Verlaat. De topper ontbandde nooit echt en eindigde helaas voor Sportief zoals hij begon: 0-0. Door de puntendeling zag het concurrent MMO, dat zelf wel won, in verliespunten gelijkkomen.

Football Factory opende sterk op het eigen sportcomplex, maar de defensie van de bezoekers wist van geen wijken. Middels de lange bal op de snelle voorhoede probeerde het zelf de Leidse opponent pijn te doen. Na een klein half uur leek Sportief op voorsprong te komen maar de inzet van Daniël van Leeuwen, na een scrimmage voor het Leidse doel, ging over. Het zou uiteindelijk een van de spaarzame doelpogingen zijn in de eerste helft.

Wel kwam de thuisploeg goed weg en mocht het de arbiter van dienst dankbaar zijn dat er met elf man door gevoetbald kon worden. Bob van den Haak was na een fout achterin op weg naar Football Factory-doelman McTurk toen er aan de noodrem werd getrokken.

“We hadden deze pot ook zomaar kunnen verliezen”

Desondanks baalde Tosca Wens van het puntverlies

De tweede helft was Sportief zeker in de beginfase de betere ploeg. De bal ging beter rond en al snel was Stijn Molenaar dichtbij maar McTurk wilde van geen wijken weten deze middag.
Het slotoffenssief van de thuisploeg leverde nog bijna de volle buit op, maar ook Sportief-goalie Bjorn van der Laan had een prachtige redding in huis en tikte de bal via de lat uit de bovenhoek.

Aanvoerder Tosca Wens baalde van het puntverlies maar was reeël. “Ik had deze uiteraard liever gewonnen, maar deze pot hadden we ook zomaar kunnen verliezen. We hebben zeker de kansen gehad, maar het was erg slordig allemaal vandaag. Er verdwenen ongekend veel ballen over de zijlijn. Football Factory was vooral gevaarlijk bij corners en vrije trappen, maar we stonden ons mannetje goed in de duels vandaag. Bovenin wordt het nu steeds spannender, bij winst hadden we in ieder geval één concurrent afgeschud.”

Opstelling Sportief:
Bjorn van der Laan; Florian Nieuwkoop (46. Julian Tamse), Justin Verkerk, Jorg van der Laan, Quinten Langelaan; Bob van de Haak, Roy Fransen, Daan Koot, Tosca Wens ©; Stijn Molenaar, Daniël van Leeuwen

Foto: Jan van der Lubbe – leidenamateurvoetbal.nl

Zorgeloze middag voor Nieuwkoop tegen SCW

NSV’46 kent gemakkelijke middag tegen SJC