Nieuwkoop speelt gelijk in spectaculair duel tegen Haastrecht

Haastrecht | Na een prima oefencampagne, dat zelfs winst van de 0172SPORT-CUP opleverde, stond voor Nieuwkoop zaterdag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Een bekerpoule met CVC Reeuwijk, Woerden en Haastrecht werd geopend met een uitduel tegen laatstgenoemde ploeg.

Nieuwkoop begon vandaag opnieuw in de 3-5-2 formatie, waarmee nieuwe trainer Boris van Es dit seizoen succes zal proberen te boeken. De openingsfase bleek echter, op het hete kunstgras, zowaar een koude douche voor Nieuwkoop. Binnen vijf minuten opende Haastrecht de score.

Vrijwel direct nam Nieuwkoop na de vroege tegenvaller de wedstrijd over en kon het tot meerdere kansen komen. De gelijkmaker viel na 38 minuten. Hamza Elmaraije benutte een strafschop. De ruststand in Haastrecht was zodoende 1-1.

Al snel na de start van de tweede helft bleek dat het geen saaie 45 minuten zouden gaan worden. Haastrecht kwam er vaker en beter uit en raakte snel na rust de paal. Nieuwkoop kwam zo nu en dan ook tot kansen, maar de echte goede afronding ontbrak.

Bij aanvang van het laatste kwartier was het Haastrecht dat op voorsprong kwam. Bij de eerste paal werd goed ingekopt. Dit bleek het startschot van een doelpuntrijk kwartier, want vijf minuten later stond de gelijkmaker alweer op het bord. Na prachtige combinaties was het Elmaraije die de bal breed kon leggen op Thijs van der Zon. De 2-2 intikken bleek voor hem een koud kunstje.

Een aantal minuten later volgde zelfs de voorsprong voor Nieuwkoop. Elmaraije kon de bal, na goed werk daarvoor van Dave Verhage, breed leggen op Van der Zon. Hij schoot vanaf randje strafschopgebied zijn tweede en daarmee de 2-3 binnen. De voorsprong bleek van korte duur, want direct daarna werd één van de Haastrecht-buitenspelers vergeten. Hij kon doorlopen richting Boekestein en door zijn benen de 3-3 binnenschuiven.

Zo stonden er na 90 vermakelijke minuten uiteindelijk zes doelpunten op het scorebord. Drie voor Haastrecht en drie voor Nieuwkoop.