NSV’46 gaat met flinke kater de winterstop in na grote nederlaag in Warmond

Warmond | Voor beide ploegen was dit een zeer belangrijk affiche, de (tijdelijk) gedeelde derde plaats op de ranglijst stond inmers op het spel. De thuisploeg leek dit mee rte beseffen dan de bezoekers uit Noorden die matig aan het duel startte en hier de eerste helft de prijs voor betaalde.

Zoals gezegd begon Warmunda sterk aan het duel en liet NSV’46 zich de kaas van het brood eten. De thuisploeg kwam dan ook al vroeg verdiend op een 1-0 voorsprong via de gevaarlijke Kevin van Bentem. Halverwege de eerste helft verdubbelde Stan van Rijn de score en dit bleek ook de ruststand.

Dit was voor Dennis Tijssen het moment om de boel om te gooien, er was immers niks meer te verliezen. Dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden de tweede helft was duidelijk maar daarbij ging men ook een stuk offensiever spelen.

“Ik kan niet anders stellen dan dat we de eerste helft op onze plaats gezet zijn”

Bas Kalshoven keek terug op het verloren duel

Dit leek zijn vruchten af te werpen want de bezoekers drongen de thuisploeg ver achteruit. Het creëerde een handvol kansen waarbij onder meer tweemaal het aluminium werd getest en er een inzet van de lijn werd gehaald. Toen Menno de Jong na een kwartier vanuit een vrije trap de aansluitingstreffer maakte leek het een kwestie van tijd eer dat NSV’46 ook de gelijkmaker zou aantekenen.
Een fout van Robin Stark zorgde er echter voor de Warmunda de genadeklap kon uitdelen en op een 3-1 voorsprong kwam. Het verzet was definitief gebroken en het geloof in een nieuwe comeback vervolgen.
In het laatste kwartier liepen de Warmonders ook nog uit naar een 5-1 zege en trakteerde de concurrent hiermee, zij het een beetje geflatteerd, op een flinke oorwassing.

Bij onze collega’s van Leiden Amateurvoetbal blikte doelman Bas Kalshoven terug op het duel. “Een onterecht verlies is het niet, misschien wel ietwat geflatteerd. De eerste helft was van onze kant gewoon echt slecht. We hadden moeite om tot een voetballende oplossing te komen, daaraan gekoppeld verloren we de duels en al snel was duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden. Halverwege de eerste helft hadden we er al twee om onze oren gehad en konden wij er niets tegenover zetten. Ik kan niet anders stellen dan dat we de eerste helft op onze plaats gezet zijn.”

De doelman over het tweede bedrijf: ,,In de rust werd met duidelijke woorden door de trainer gezegd dat het echt anders moest. Meer passie en beleving werd er van ons gevraagd. Dat ging ook best goed en we hadden Warmunda onder druk staan. Uit een vrije trap scoorde Menno de Jong de aansluitingstreffer en kwam er weer geloof in de ploeg. Vanaf dat moment had ik in het doel het gevoel dat we gelijk zouden maken. Helaas ging het door een persoonlijke fout van ons mis. Zij scoorden de voor hun bevrijdende en daarna ging het hard. Ons verzet was stomweg gebroken. Al met al hebben we het als team vandaag laten afweten. We kunnen zeker beter.”

Kalshoven tot slot: ,,Helaas missen we voor nu de aansluiting met de bovenste ploegen. Dat is heel zuur, want na de winterstop komen er direct twee loodzware wedstrijden aan tegen respectievelijk SJZ en FC Oegstgeest. We gaan er na de winterstop in ieder geval volle bak tegenaan.”