Magere beloning TAVV bij RVC ’33

Reeuwijk-Dorp | De laatste wedstrijd voor de winterstop was een inhaalwedstrijd die TAVV – gezien het spelbeeld – eigenlijk winnend had moeten afsluiten. De enige kans die RVC ’33 in de eerste helft kreeg was al in de tweede minuut toen keeper Rodney Pater zich verkeek en hands maakte buiten de zestien. Hij kreeg hiervoor een gele prent en tevens een vrije trap tegen die hij even later vakkundig uit de kruising tikte.

TAVV had de eerste helft een licht overwicht en creëerde een paar goede kansen om de score te openen maar faalde in de afwerking. In de achtste minuut werd Eric van der Hout tegen de grond gewerkt maar de toegekende vrije trap werd door de weer goed spelende Kevin van Wijk over geschoten. In de zestiende minuut werd een diepe bal van Randy Verwoerd door Van der Hout doorgekopt naar Yoeri Bakker die zijn schot door de Reeuwijkse keeper gestopt zag worden en vijf minuten later lag Van der Hout een balletje breed op diezelfde Bakker maar omdat de bal via een polletje iets opstuiterde schoot hij huizenhoog over.

De enige ballen die Pater te verwerken kreeg waren hoge voorzetten en daar wist de lange sluitpost wel raad mee. Voor de rust gebeurde er verder weinig meer en net als in de eerste helft kreeg RVC direct na de hervatting zijn beste kans toen de TAVV verdediging te slap ingreep en er plotseling een speler opdook voor Pater maar die bleek vandaag niet te verschalken, hij tikte de inzet knap uit de hoek.

Ook in de tweede helft had TAVV – zei het niet sprankelend – het betere van het spel en kreeg opnieuw mogelijkheden om de drie punten mee naar Ter Aar te nemen. Een corner van Van Wijk werd voorlangs gekopt door Nick Straver, een schot van Van der Hout werd geblokt en een voorzet van Verwoerd werd door Straver naast gekopt. Net voor het einde kreeg spits Van der Hout de beste kans, toen een strakke voorzet van rechts hem alleen voor de keeper bracht, maar zijn kopbal was te slap, ging recht op de keeper af en zo bleef het bij 0-0.

Bij winst had TAVV de eerste seizoenshelft op een derde plaats afgesloten maar door het gelijkspel vinden ze zich nu terug op de vijfde plaats met nog alle kans op meer. Zoals al eerder gezegd zijn ze door veel werklust moeilijk te verslaan en spelen ze onder trainer Pistorius naar hun mogelijkheden, verdedigend weinig weggeven en waar mogelijk aanvallen in een tot nu toe erg leuke afdeling met veel derby’s die toch vaak wat extra’s en veel publiek teweeg brengen.