NSV’46 en Teylingen delen de punten

Noorden | NSV’46 moest zaterdag na een open en spannende wedstrijd genoegen nemen met een punt. Qua kansenverhouding ging het eveneens gelijk op, waar Teylingen zeker de eerste helft de best voetballende ploeg was.

Teylingen opende furieus en liet duidelijk zien dat het naar Noorden was afgereisd om drie punten aan het seizoenstotaal toe te voegen. NSV’46 kon niet anders dan achteruitlopen en de linies kort op elkaar te houden. Na vijf minuten kwamen de bezoekers vanuit een toegekende vrije trap op voorsprong. Doelman Bas Kalshoven verkeek zich op de inzet van Rik Prange en zo had Teylingen al vroeg in de wedstrijd waar het naar zocht.

“We stonden vanaf het eerste fluitsignaal eigenlijk al onder druk. Na die snelle tegengoal dacht ik wel even dat het wel eens een hele zware middag kon gaan worden. Ze hielden de druk er vol op en dan is het lekker dat de eerste de beste diepe bal van Jef goed valt en we op 1-1 komen want eerlijk gezegd werden we echt weggetikt”, keek Menno de Jong terug op de tumultueuze openingsfase.
De gelijkmaker viel een kleine anderhalve minuut na de treffer van Prange. Jeffrey Pieterse vond Robin van Koert die zijn vijftiende treffer van het seizoen aantekende. Interim-trainer Roland Leliveld zag hierna al vroeg in de wedstrijd doelman Bas Kalshoven afhaken met een blessure en moest Daniel Duchhart brengen die afgelopen weekend -bij afwezigheid van Kalshoven – een prima optreden had neergezet.

Teylingen was de eerste helft voetballend de betere ploeg, maar tot hele gevaarlijke kansen kwam het niet. NSV’46 gokte op de counter, maar kwam zeven minuten voor de thee via een geweldige aanval op voorsprong. De aanval begon rechtsachter en kwam via meerdere schijven terecht aan de linkerkant bij Robbin Verhaar die had op Van Koert in stelling bracht. De spits bleef uiterst kalm en tekende zo voor zijn tweede treffer van de middag.
Op slag van rust kreeg de thuisploeg alsnog een domper te verwerken toen andermaal middenvelder Prange voor de 2-2 zorgde.

“Eerlijk gezegd werden we in de openingsfase echt weggetikt”

Menno de Jong was onder de indruk van het spel van Teylingen

De tweede helft was gelijkgaand en kon dan ook alle kanten op gaan. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Zowel invaller Kevin Fransen als Cas van der Hoorn waren met een kopbal heel dichtbij de winnende goal, waar aan de andere kant een bal van de lijn moest worden gehaald en Verhaar met een perfecte sliding een zeker doelpunt wist te voorkomen. Gescoord werd er echter niet meer en de punten werden verdeeld. Iets waar beide ploegen mee konden leven, zo ook De Jong: “De tweede helft zaten we er beter in en kon de wedstrijd echt alle kanten op. Met een beetje meer geluk win je nog want die kans van Cas was echt levensgroot maar die houdt die keeper er met een onmogelijke redding uit. Via zijn vingertoppen tikte hij ‘m via de paal uit zijn doel. Maar we komen ook tweemaal goed weg, als Robbin die sliding niet inzet sta je misschien wel met lege handen. Teylingen heeft gewoon voetballend een heel aardige ploeg en volgens mij was iedereen het er wel over eens dat een gelijkspel een terechte uitslag was.”

Door het puntverlies zakt NSV’46 weer een plaatsje en door de winst van Woubrugge is het gat met de gevarenzone ook weer geslonken. De Noordenaren zijn nog altijd niet geheel veilig en zullen de komende weken punten moeten gaan pakken. Komende week zal men zich tijdens de derby tegen Zevenhoven willen gaan revancheren voor het thuisduel dat enigszins kansloos verloren ging.