Nieuwkoop laat in Oegstgeest kans liggen om koppositie te grijpen

Nieuwkoop | Met een voorjaarszonnetje, maar straf windje werd de wedstrijd tussen Oegstgeest en Nieuwkoop onder ruime publieke belangstelling afgetrapt. Na een voor Nieuwkoop drukke week met de topper tegen Aarlanderveen en het doordeweekse bekersucces was het afwachten in hoeverre alle spelers weer volledig uitgerust en opgeladen aan de start van deze wedstrijd zouden verschijnen.

Met Noë Esselink centraal op de plek van de geschorste Mike Boelee en Demian van der Lek als vervanger van de tevens geschorste keeper Thomas Boekestein startte de wedstrijd rommelig en waren beide ploegen op zoek naar grip op de wedstrijd. Nieuwkoop had het meeste balbezit, maar in de razendsnelle omschakeling was het Oegstgeest dat voor het meeste gevaar zorgde. Tot drie keer toe verscheen de thuisploeg zeer gevaarlijk voor het doel waar eerst Esselink een bal van de lijn redde door zich in de baan van een schot te werpen en vervolgens Van der Lek tweemaal knap redding bracht. Zo hield de jongeling zijn ploeg nadrukkelijk op de been. Nieuwkoop creëerde weinig en kwam niet veel verder dan een vrije trap van Robin Voorend die in de muur werd geschoten.

In de rust was de conclusie dat Nieuwkoop zeer goed wegkwam met een gelijke tussenstand. Waar in de tweede helft werd geprobeerd uit een ander vaatje te tappen bleef het spel rommelig en moeizaam. Het leek duidelijk dat de inspanningen van afgelopen week toch de nodige krachten hadden gekost en de oranjehemden niet tot het dynamische en verzorgde voetbal kon komen waar het publiek eigenlijk al gehele seizoen van heeft kunnen genieten. Dit was een terechte maar niet zo verbazingwekkende conclusie. Trainer Boris van Es trachtte nog wel wat nieuwe energie in de ploeg te brengen met invaller Dirk van den Haak en Hamza El Marjie voor Thijs van der Zon en Sam van der Hoorn.

“Alles ging zo ongeveer mis wat er mis kon gaan”

Rick Pouw sprak van een off-day

Toen twintig minuten voor tijd ook de meeste krachten bij de thuisploeg leken weg te vloeien was de verwachting dat degene die nog een doelpunt kon forceren weleens aan het langste eind kon gaan trekken. Dat moment kwam ook toen een misverstand in de Nieuwkoop-defensie in eerste instantie nog knap werd gered door Van der Lek, maar in de rebound moest nu ook hij zijn meerdere erkennen en lijdzaam toezien hoe de 1-0 werd binnengeschoten.
Het in de slotfase inbrengen van debutant Sami Chourak voor verdediger Rick Pouw – om toch nog een gelijkmaker te forceren – leek het aanvankelijk op niets uit te draaien tot Hamza El Marjie een afgeslagen bal op fantastische wijze in de kruising schoot en zo eindstand op 1-1 bepaalde.

Rick Pouw baalde van de gemiste kans op de koppositie toen na afloop bleek dat Aarlanderveen hard onderuit was gegaan op bezoek bij VVSB. Dat vermoeidheid weleens de reden van het puntverlies kon zijn wilde de verdediger niks weten: “Ons drukke programma zal niet geholpen hebben maar ik denk niet dat dit vandaag de hoofdreden was. Het was gewoon echt een off-day. Alles ging zo ongeveer mis wat er mis kon gaan. Alleen onze keeper scoorde vandaag denk ik een voldoende. We mogen niet klagen met het punt en het is klote dat we de kans op de koppositie hebben laten liggen. Maar er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan. We spelen eigenlijk iedere week een finale en zo benaderen we dat ook.”

Opstelling SV Nieuwkoop:
Demian van der Lek; Joris Verweij ©, Noë Esselink, Sem Meertens; Rick Pouw (85. Sami Chourak), Thijs van der Zon (60. Dirk van den Haak), Sam van der Hoorn (60. Hamza El Marajie), Boy Vork, Dave Verhage, Sam Vijfhuizen, Robin Voorend

Bron: Rick Sinnige | Archieffoto: Kees Verhaar

NSV’46 en Teylingen delen de punten

Nieuwe tegenslag voor Nicolaas Boys met verliespartij tegen Meerburg