NSV’46 eindigt met negen man en verliest op bezoek bij Linschoten

Linschoten | Dit seizoen zullen beide ploegen elkaar niet in competitieverband treffen zoals afgelopen seizoenen. De Noordenaren zullen hier het minst wakker van liggen want ondanks dat Linschoten kwalitatief de mindere is en was, zijn de withemden een echte angstgegner voor de ploeg van Robert Swart. Al menig keer morste men punten en ook in de bekerwedstrijd van dit weekend zegevierde de thuisploeg na een tumultueus slot.

Het was de thuisploeg dat feller aan het duel begon en zodoende ook tot de eerste kansen kwam. Het was dan ook geen verrassing dat Linschoten de score opende. Na de openingstreffer, die viel uit een corner waarbij er zeer slecht verdedigt werd, kwam NSV’46 beter in de wedstrijd, maar groots was het allerminst. Wel wist men nog voor de thee de wedstrijd om te draaien en de kleedkamer op te zoeken met een 1-2 voorsprong.
De gelijkmaker was een schitterende treffer van Cas van der Hoorn. De linksbenige middenvelder haalde van een meter of twintig uit en zag het speeltuig in de bovenhoek verdwijnen. Kamiel Disseldorp bepaalde op aangeven van Robin van Koert de ruststand.

“Het was absoluut geen grove overtreding maar je kan ‘m geven”

Bas Kalshoven over zijn rode kaart

Na de rust verzuimde Van Koert na een prachtige aanval het duel in het slot te gooien, waarna de thuisploeg vanuit het niets gelijkmaakte. Er was even verwarring over een fluitsignaal maar dat bleek van een naastgelegen korfbalveld te komen.
Een diepe bal achter de verdediging van NSV’46 deed de wedstrijd beslissen. Doelman Bas Kalshoven kwam uit zijn goal, miste de bal en zag de rode prent.
“Er werd een diepe bal gegeven naar de zijkant van het veld. Ik kwam uit om de bal over de zijlijn te tikken, maar ik miste de bal. Het was absoluut geen grove overtreding en er liepen nog mensen mee dus of het nu echt een doorgebroken speler was… Maar goed je kan ‘m geven denk ik”, aldus de schuldbewuste goalie.
Menno de Jong nam de plaats onder de lat in en NSV’46 hoopte het gelijke spel vast te houden. Toen men in de slotfase ook nog met negen man kwam te staan na twee gele kaarten voor Mika Valentijn, was er geen houden meer aan. In de slotfase wist Linschoten uiteindelijk de 3-2 te forceren. Dat de thuisploeg dit vervolgens onder aanvoering van trainer Pieter Ooms groots en provocerend vierde voor de dug-out van NSV’46 mag op z’n zachts gezegd opmerkelijk genoemd worden…

De Noordenaren zullen van de verliespartij in ieder geval niet wakker liggen. Linschoten mag zich waarschijnlijk gaan opmaken voor een extra bekerwedstrijd in het eerste vrije weekend eind oktober. Voor NSV’46 is het te hopen dat de rode kaart van Kalshoven geen gevolgen heeft voor de start van de competitie. Naar alle waarschijnlijkheid hoeft hij alleen toe te kijken tijdens het derde en bekerduel tegen Kamerik.

Foto: Bas Kalshoven in actie – © archieffoto Gerard Haak

Vakantie weer voorbij!

TAVV in slotfase langs Altior in bekerconfrontatie