NSV’46 beslist titelrace met zege op FC Oegstgeest

Noorden | NSV’46 heeft op eigen veld de strijd om de titel beslist. FC Oesgstgeest, de naaste belager van Teylingen, werd met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd en hierdoor konden in Woubrugge waar Teylingen met 0-4 won de champagneflessen ontkurkt worden.

De ploeg van Dennis Tijssen begon voortvarend aan het duel want al in de tweede minuut kwam men via Robin van Koert op voorsprong. Hij mocht het laatste zetje geven nadat Florencio Faneyte middels een fraaie de Oegstgeestse defensie ontmantelde. De zeer behendige dribbelaar had het deze middag sowieso op zijn heupen en vermaakte middels onnavolgbare acties het publiek en dreef zijn tegenstanders bij vlagen tot wanhoop.

Na de vroege 1-0 was de wedstrijd in evenwicht. De bezoekers wisten eigenlijk niks te creëeren, de Noordense formatie hield het bij enkele speldenprikjes. Vrijwel vanuit het niets kwam FC Oegstgeest langszij nadat arbiter Oletz naar de stip wees toen Yassine El Mariami het speeltuig na een verre ingooi met de hand toucheerde. “We hebben nu wel met Yassine afgesproken dat hij niet meer in de eigen zestien mag komen na twee veroorzaakte strafschoppen in vier wedstrijden”, keek Jeffrey Pieterse met een lach terug op de gemakkelijk gegeven penalty welke de 1-1 betekende.

Oletz had ook voor de thuisploeg op slag van rust nog een cadeautje want ook aan de andere kant ging de bal op slag van rust enigszins makkelijk op de stip na een overtreding op El Mariami. Van Koert zag zijn inzet worden gekeerd door doelman Gijs Janssen, de rebound was echter wel een prooi voor de Noordense aanvalsleider die zo de ruststand op 2-1 bepaalde.

Na rust voerde de bezoekers de druk op in hun zoektocht naar de gelijkmaker. NSV’46 stond onder druk en had moeite de voorwaartse te vinden. Tien minuten na rust kreeg Oegstgeest-aanvaller Bras Brom een levensgrote kans op de gelijkmaker maar hij raakte het keer zo slecht dat de inzet een ingooi had geworden wanneer doelman Berry Mastwijk ‘m niet zou oprapen. Diezelfde Mastwijk hield zijn ploeg niet veel later op de been. De vervanger van Bas Kalshoven had een geweldige redding in huis op een harde inzet van binnen de zestien.

De gelijkmaker hing in de lucht maar Pieterse kreeg na iets meer dan zeventig minuten de bal in zijn bezit en stuurde het leer van een meter of 25 zeer vakkundig in de rechter benedenhoek en zorgde zo voor een enigszins veilige marge. Twee minuten later liepen spits Daan van Morsel en de ingevallen Sam van Oijen elkaar dusdanig in de weg dat de grote kans via een hoofd over het vangnet ging en het snelle antwoord achterwege bleef.
De hoop leek weg te vloeien en NSV’46 kreeg nog de kans de wedstrijd nog verder in het slot te gooien. Faneyte toonde andermaal zijn klasse maar koos hierna voor een schot in plaats van de assist en zag Jansen redden. Ook Pieterse was nog dichtbij toen hij van grote afstand de ver voor zijn goal staande Jansen middels een bal met buitenkant voet wilde verschalken maar zijn inzet ging rakelings naast. De grootste kans was voor de ingevallen Cas van der Hoorn maar hij wist zo’n beetje staande op de doellijn een geboden kans nog naast te werken.

Jeffrey Pieterse, met de derde Noordense treffer wederom belangrijk voor zijn ploeg, keek met ons terug op het duel. “Al met al een mooie zege. Al snel op voorsprong komen geeft natuurlijk een fijn gevoel, we kennen ook de andere kant dat hebben we vaak zat meegemaakt dit seizoen. Dat is altijd heel lastig om weer recht te breien. Na die 1-0 vond ik ons wat slordiger aan de bal worden en creëerde we eigenlijk niet zoveel meer. Maar de tegenstander had nog helemaal niks gecreëerd tot de penalty. Gelukkig kregen wij net voor rust ook een cadeautje. De tweede helft gingen zij aanvallender spelen waardoor we wel echt onder druk kwamen te staan en ik de 2-2 niet helemaal uitsloot. Berry hield ons toen op de been door bij 2-1 die topredding te maken. Mooi Hij keepte sowieso een sterke pot. Als je na een kwartier de spits uitkapt weet je dat het in het hoofd goed zit. Toen wij een kwartier voor tijd de 3-1 maakten zag je bij hun de moed in de schoenen zakken. Het gelijkspel van vorige week is nu nog zuurder en helpt zeker niet mee, maar wij zijn overtuigd dat we winnen bij SJZ en dat er dan nog mooie dingen voor ons in het vat zitten.”