NSV’46 geeft diep in blessuretijd derde winst uit handen tegen SJC

Noordwijk | Het is NSV’46 niet gelukt de derde zege op rij te boeken. Op bezoek bij SJC waren de Noordenaren de betere ploeg en leek de winst in kannen en kruiken, echter zag het diep in blessuretijd SJC alsnog op gelijke hoogte komen. Doordat ook Zevenhoven en Teylingen punten verspeelden behoudt de ploeg van Robert Swart wél de koppositie in 4A.

NSV’46 startte goed aan het duel en de intenties waren direct duidelijk. Het zat er bovenop en de eerste mogelijkheden waren dan ook voor de bezoekers. De thuisploeg werd het eerste kwartier overlopen, maar ging daarna iets meer van zich afbijten. Verder dan drie ongevaarlijke afstandsschoten kwamen de zwart-witten echter niet. NSV’46 voerde het tempo nog wat op en dat was voor SJC te veel om het nog bij te benen. Een mooie versnelling van Cas van der Hoorn lag na een half uur spelen aan de basis van de openingstreffer. Hij vond de mee opgekomen Robbin Verhaar aan de linkerkant die Kamiel Disseldorp voor het doel op maat bediende: 0-1.

Ondanks het veldoverwicht creëerden de bezoekers niet veel kansen de eerste helft en men nam de 0-1 tussenstand dan ook mee naar de kleedkamers.

“Er overheerst wel een gevoel dat we hier goed genaaid zijn vandaag”

Stefan van Tol was niet blij met het optreden van scheids- en grensrechter

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld hoewel de thuisclub wel wat feller was dan tijdens het eerste bedrijf. Na iets meer dan een uur voetballen leverde balverlies van Perry Lok de verrassende gelijkmaker op. De bal kwam op een meter of vijfentwintig voor de voeten van een SJC-speler die uithaalde en een verbouwereerde Bas Kalshoven het nakijken gaf.
Tien minuten later stelde NSV’46 alweer orde op zaken toen Disseldorp vanuit een afgeslagen corner de 1-2 op het bord zette. SJC ging vervolgens opportunistisch spelen in de hoop nog een punt binnen te slepen en gaf zodoende steeds meer ruimte weg. Het was wachten op de genadeklap en die leek er ook tot tweemaal toe te komen, ware het niet dat de SJC-grens tweemaal de vlag in de lucht stak en de leidsman hier wonderbaarlijk genoeg in mee ging.

“Er overheerst wel een gevoel bij ons dat we hier goed genaaid zijn vandaag. Die grens van hun maakte er echt een show van, het leek niet eens op buitenspel. En als klap op de vuurpijl telt de scheids er een minuut of tien bij en laat hij bij de 2-2 onze grensrechter staan, ongelooflijk”, liet een zwaar teleurgestelde Stefan van Tol weten.

De gelijkmaker viel diep in de toegekende extra tijd en hier zat een buitenspelluchtje aan. Er werd ook gevlagd maar dit werd dus door de arbiter genegeerd. Dat hij aan de andere kant wel tweemaal een zeker doelpunt annuleerde maakte de druiven extra zuur. Wel moet NSV het zichzelf kwalijk nemen dat het niet eerder afstand nam van een matig SJC. Er werden ten opzichte van het balbezit te weinig kansen gecreëerd en hier zullen Swart en zijn equipe mee aan de slag moeten. Volgende week wacht immers Hazerwoudse Boys dat met één punt minder op bezoek komt in Noorden.

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Jim Groenendijk, Stefan van Tol, Perry Lok, Robbin Verhaar; Robbie Geerlof (76. Raoul van der Zwet), Jeffrey Pieterse (60. Mitchel Pijpers), Menno de Jong, Cas van der Hoorn (60. Nick Geerlof); Kamiel Disseldorp, Robin van Koert (78. Florencio Faneyte)

Aarlanderveen gaat als koploper naar Nieuwkoop toe

Nicolaas Boys wint overtuigend van Teylingen