0172SPORT, RVC '33, Altior, Jeroen Sassen, Anton den Haan

Altior niet scherp genoeg op bezoek bij RVC ’33

Reeuwijk Dorp | Altior heeft op bezoek bij het lager geklasseerde RVC ’33 een dure nederlaag geleden. Net nu het zichzelf wat steviger in de middenmoot had gevestigd gaf de ploeg van trainer Manfred van den Bosch niet thuis en zag het de tegenstander tot op drie punten naderen. Het ‘gat’ met de ploegen in de gevarenzone is met vier punten niet over groot.

Altior begon vandaag in een iets gewijzigde opstelling ten opzichte van vorige week vanwege het ontbreken van Tim Heijkoop, Jimmy Egberts en Davey Smits. Ed van der Weijden vond zichzelf hierdoor terug op ‘10’, zijn plaats voorin werd ingenomen door Eray Bozkurt.

De thuisploeg startte met de wind in de rug en was van meet af aan de betere of eigenlijk fellere ploeg. Na twintig minuten soleerde RVC’er Romano Giorgini door de Langeraarse defensie en omspeelde als laatste goalie Jeroen Sassen, die hem nog wel naar buiten dwong maar uit de lastige hoek wist hij alsnog de openingstreffer te noteren. Altior stelde hier erg weinig tegenover, verder dan een schot vanuit de tweede lijn van Bozkurt dat rakelings over zeilde kwam het niet. Altior mocht doelman Sassen dankbaar zijn dat de marge bij rust slechts één was.

‘Mentaal kwetsbaar is misschien wat overdreven, maar we moeten beter met tegenslagen omgaan’

Jeroen Sassen – Keeper Altior

De tweede helft verscheen Altior iets scherper aan de aftrap maar in de zevenenvijftigste minuut moesten de oranjehemden een tweede tegentreffer incasseren. Vanuit een corner, een gevaarlijk wapen van de fysieke thuisploeg, kopte RVC-verdediger Bjorn Verbeij via de rug van Stan Janssen de bal langs een kansloze Sassen. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok bracht aanvoerder Anton de Haan de spanning terug in de wedstrijd. Bij de tweede paal kon hij een corner van Tom van der Weijden met zijn hoofd tot doelpunt promoveren.
Even hierna besliste RVC ’33 de wedstrijd alsnog en weer leidde een standaardsituatie het doelpunt in. Een vrije trap van spits Frank Stolwijk werd eerst nog door Sassen uit de bovenhoek geranseld, in de rebound was hij kansloos toen een compleet vrijstaande Wouter Sluijs al vallend binnenkopte.

‘Dat derde doelpunt vatte een beetje de hele wedstrijd samen. Dat de rebound weer voor hun was en hij zó vrij stond zegt alles. We waren vandaag niet gefocust genoeg en wonnen geen tweede ballen. De wil om te winnen was bij hun vandaag groter dan bij ons’, aldus Sassen, één van de weinige lichtpuntjes aan de kant van Altior. Geconfronteerd met de woorden van zijn trainer die de ploeg ‘mentaal kwetsbaar’ noemde reageerde Sassen als volgt: ‘Dat klinkt wel een beetje zwaar en is misschien wat overdreven. Wel moeten we er beter mee omgaan als het, zoals vandaag, een keer niet loopt.’

Aanvoerder Den Haan illustreerde de woorden van zijn trainer nog maar eens toen hij in de slotfase uit frustratie zijn tweede gele kaart pakte en voortijdig kon inrukken.

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Sven van Vliet, Anton den Haan ©, Stan Janssen, Daan Vonk; Tom van der Weijden, Thijs Noordsij, Ed van der Weijden; Eray Bozkurt, Marco Pellegrom, Mike Otto (58. Stijn van der Meer)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s: Letty Blanken (Klik hier voor meer foto’s en een filmpje van de 3-1)

Samenvatting werelduurrecord Jetze Plat

NK Quads, NK Zijspannen & ONK Quad Masters Lochem