Nino van Eck maakt overstap naar Zevenhoven

Zevenhoven | SV Zevenhoven is momenteel in een druk verwikkelde titelstrijd met BSC ’68. Maar achter de schermen is men ook al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor het seizoen 2023-2024. Inmiddels heeft Nino van Eck besloten om de overstap naar de geelhemden te maken.

De 21-jarige Van Eck speelt momenteel in de JO23-1 van Nieuwkoop, maar zal aankomend seizoen dus niet meer in het oranje maar in het geel van Zevenhoven gaan spelen. In het verleden speelde de linkspoot al een jaar in de jeugd van Zevenhoven. “Ik omschrijf mezelf als een speler die graag mee naar voren gaat en altijd 100% geeft. In mijn korte tijd bij Zevenhoven ben ik van linksbuiten naar linksback gegaan, dus die drive naar voren heb ik altijd al gehad. Verder zie ik mijzelf als een echte teamspeler, het team gaat boven het individu en dat vind ik het allerbelangrijkste.”

Van Eck werd dit seizoen kampioen met de JO23 van Nieuwkoop, maar komt niet in aanmerking voor de hoofdmacht van Boris van Es. “We hebben echt een fantastisch jaar gehad en zijn ook kampioen geworden. Maar ik heb gemerkt dat ik het seniorenvoetbal mis en graag weer wil spelen in een gevarieerd elftal met gasten van verschillende leeftijden. Daarnaast is Zevenhoven altijd bij me blijven hangen. Het seizoen bij SVZ is één van mijn leukste seizoenen geweest. Hierdoor heb ik de club altijd in mijn achterhoofd gehouden met het idee dat ik ooit weer terug zou kunnen keren. Ik denk dat het op dit moment de perfecte keuze voor mij is.”

“Het is een jongen met potentie, hij heeft een winnaarsmentaliteit en ik denk dat Nino goed in de groep gaat liggen”

Danny ter Hoeve over de komst van Nino van Eck

Wat zijn ambities voor het aankomend seizoen is Van Eck duidelijk. “Ik hoop mijzelf in de basiself te spelen door elke week te leveren en te laten zien wat ik kan brengen. Daarnaast hoop ik dat we er samen met het team een mooi jaar van kunnen maken. Niet alleen in maar ook naast het veld. Ik ben er van overtuigd dat het helemaal goed gaat komen!”

Zevenhoven-trainer Danny ter Hoeve is ook blij met de komst van de Nieuwkoper. “Het is een jongen met potentie, hij heeft een winnaarsmentaliteit en ik denk dat Nino goed in de groep gaat liggen. Ik kijk uit naar onze samenwerking en ben erg blij met de komst van Nino.”

Naast de komst van Nino van Eck zullen in ieder geval ook vier jeugdspelers de selectie van SV Zevenhoven gaan versterken. Swen Bakker, Stijn de Boer, Bastiaan van Dam en Justin Kragtwijk zullen vanuit de jeugd de overstap naar de selectie maken. Het viertal traint al langere tijd met de groep mee en daarnaast hebben ze ook al meermaals met het tweede meegedaan. “Ook met de overstap van deze vier spelers ben ik blij. Het zijn alle vier spelers waar potentie in zit om van waarde voor Zevenhoven 1 te worden. Ze trainen nu al een tijdje mee met het tweede en zullen volgend jaar veel vlieguren gaan maken om zich te ontwikkelen tot volwaardige selectiespelers van SVZ. En wie weet zal er iemand van hen al snel doorbreken. Wel weet ik dat ze stuk voor stuk de kwaliteiten hebben. Als Zevenhoven zijde mogen wij blij zijn dat ze doorschuiven naar de selectie”, aldus Ter Hoeve.

Ondanks de komst van Van Eck en de vier jeugdspelers hoopt Ter Hoeve op nog meer versterkingen. “Het lijkt erop dat we wederom een krappe selectie hebben. Dus het zou fijn zijn als er nog een paar spelers bijkomen. Door het stoppen van Connor (Van Heertum, red.) hebben we sowieso nog een keeper nodig. We zijn in elk geval druk om ons heen aan het kijken en houden onze ogen en oren open.”

Nieuwkoop flikt het onwaarschijnlijke en speelt finale districtsbeker!

Zondag 3 september: 35e Halve Marathon Nieuwkoop