Nieuwkoop flikt het onwaarschijnlijke en speelt finale districtsbeker!

Naaldijk | Nieuwkoop heeft het geflikt! Het wist tegen vierde divisionist Westlandia opnieuw te winnen na strafschoppen en behaalt daarmee de finale van de districtsbeker.

Het Nieuwkoop publiek was in groten getale aanwezig, ruim meer dan het Naaldwijkse publiek van Westlandia. Zij lieten zich meteen zien ook, want toen de spelers het veld op kwamen stond het hele veld onder de oranje rook.

Nieuwkoop startte fel en zette Westlandia meteen onder druk. In de tweede minuut kwam de eerste aanval tot stand. Robin Voorend kon voorgeven, maar Sam van der Hoorn kwam niet tot een schot. Twee minuten later volgde een voorzet Robin Voorend, het schot van Sam Vijfhuizen ging over. In de elfde minuut kwam het eerste gevaar van Westlandia bij een uitbraak. Thomas Boekestein kopte de bal buiten de zestien weg, maar de Naaldwijkse spits Van Uunen kon de bal op doel schieten. Noë Esselink haalde vervolgens de bal van de lijn.

Westlandia werd in de loop van de eerste helft geleidelijk sterker. In de twintigste minuut leidde dit tot een grote kans, maar spits Van Uunen schoot naast. Nieuwkoop liet zich niet wegdrukken en zocht toch weer de aanval. Helaas kwamen er geen grote kansen uit. De ruimte achter de verdediging werd onvoldoende benut. In de achtentwintigste minuut wist Westlandia dan eindelijk te scoren. Zion Valies wist Boekestein te passeren. Tegen het einde van de eerste helft kwam Nieuwkoop weer tot aanvallen. Een minuut voor rust ging de bal het doel in, maar de grensrechter stond met de vlag omhoog. In de blessuretijd kwam Nieuwkoop goed weg bij een scrimmage, de rust werd aangevangen met een tussenstand van 0-1.

In de tweede helft een mooie start voor Nieuwkoop. Joris Verweij kopte in de tweeënvijftigste minuut een voorzet van Sam van der Hoorn in het net: 1-1. Westlandia ergerde zich langzamerhand aan de inzet van Nieuwkoop. In de zestigste minuut kreeg keeper Van Leeuwen geel omdat hij Dave Verhage te lijf ging nadat hij voor buitenspel werd afgevlagd, maar toch nog op doel schoot. Direct daarna kwam Nieuwkoop op 1-2 door een eigen doelpunt van Westlandia. Westlandia kon halverwege de tweede helft terugkomen toen een vrije trap direct links van het strafschopgebied werd binnen gewerkt: 2-2. De wedstrijd werd daarna feller, maar het spelbeeld in de tweede helft leek sterk op de eerste. Nieuwkoop startte opnieuw sterk waarna Westlandia beter in de wedstrijd kwam. Toch bleef Nieuwkoop zeer sterk spelen en liet het zich niet gek maken.

“Het was kippenvel om al die meegereisde fans te zien langs de kant, hoe ze na de wedstrijd uit hun dak gingen en ons ook in Nieuwkoop weer op stonden te wachten met vuurwerk en een erehaag”

Boris van Es | Trainer Nieuwkoop

In minuut drieëntachtig kwam Nieuwkoop goed weg na een bal op de lat en de inzet daarna werd van de lijn geschoten door Mike Boelee. Vijf minuten later kreeg Nieuwkoop een vrije trap links naast het strafschopgebied. Die ging naast, maar er werd een penalty geclaimd voor een overtreding op Robin Voorend. De scheidsrechter ging er echter niet in mee. In de allerlaatste minuut tikt de keeper van Westlandia de bal naast voor een hoekschop, maar dat liep op niets uit. Beide teams probeerden nog een doelpunt te forceren, maar dat lukt niet. En dat betekende weer penalty’s…

Nieuwkoop kwam al snel op achterstand in de penaltyserie. De tweede werd door Dirk van den Haak gemist. Maar met de enorme steun van de fans achter het doel wist Boekestein de derde penalty te keren. Na vijf penalty’s stond de stand nog steeds gelijk: 4-4. Sam van der Hoorn faalde niet en schoot onberispelijk binnen. Daarna was het aan Thomas Boekestein en hij flikte het. Hij hield de penalty waarna het feest losbarstte.

Hiermee staat Nieuwkoop in de finale van de districtsbeker op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) op het terrein van DSO in Zoetermeer om 14.30 uur. De finale wordt gespeeld tegen XerxesDZB. De eersteklasser won gisteravond ook na penalty’s (6-7) van vierde divisionist SJC nadat de wedstrijd in 0-0 eindigde.

Nieuwkoop-trainer Boris van Es kon na afloop zijn geluk niet op. “We mochten bij rust niet klagen dat het maar 1-0 was. We hadden het lastig en aan de bal hebben we niet het beste Nieuwkoop gezien, maar we waren wel wederom een heel krachtig collectief. Ik heb heel erg genoten van al die blije mensen van Nieuwkoop. Het was kippenvel om al die meegereisde fans te zien langs de kant, hoe ze na de wedstrijd uit hun dak gingen en ons ook in Nieuwkoop weer op stonden te wachten met vuurwerk en een erehaag. Dit is echt fantastisch.”