Zondag 3 september: 35e Halve Marathon Nieuwkoop

Nieuwkoop | Zondag 3 september kunnen de hardlopers en wandelaars hun hart ophalen tijdens de mooiste loop in het Groene Hart van Holland, de Halve Marathon van Nieuwkoop.

Het is de 35e keer dat de Halve Marathon van Nieuwkoop georganiseerd wordt vanuit het gezellige dorpscentrum van Nieuwkoop. Een echte jubileumeditie dus, extra feestelijk en daarom ontvangen alle deelnemers het gratis jubileumshirt!

Om tot een goede prestatie te komen is een juiste voorbereiding van groot belang. Vandaar dat het nu de tijd is om geleidelijk de trainingen af te stemmen op dit mooie loopevenement in Nieuwkoop en omgeving van begin september.

De halve marathon maakt vanuit Nieuwkoop een mooi rondje in het Nieuwkoopse plassengebied via Noorden, het Noordse dorp naar Woerdense Verlaat. Dan tussen de rietkragen door en via het slingerende weggetje naar het pittoreske dorpje de Meije en van daaruit via het fraaie Meijepad dwars door het plassengebied weer terug naar Nieuwkoop.

Naast de halve marathon is er natuurlijk ook een wedstrijd over 10 kilometer. Evenals de afgelopen jaren zullen de deelnemers aan deze afstand met bussen vervoerd worden naar het startpunt in de Meije en van daaruit dezelfde prachtige route lopen als de lopers aan de halve marathon.

Buiten de 10 kilometer en de halve marathon is er ook nog een wedstrijd over 5 kilometer, een jeugdloop over 1 kilometer en een kinderloop waarbij er voor alle kinderen een leuke verrassing is.

Ook de wandelaars en Nordic Walkers komen aan hun trekken; er zijn diverse loopafstanden, variërend van 10 tot maar liefst 25 kilometer, uitgezet in de aantrekkelijke omgeving van Nieuwkoop.

Alle informatie over de jubileumeditie van de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl. Veel succes met de voorbereiding en tot ziens op zondag 3 september!

Nino van Eck maakt overstap naar Zevenhoven

0172SPORT-CUP

Poule-indeling en speelschema 0172SPORT-CUP 2023; finaledag op zaterdag 26 augustus bij Nieuwkoop