Nieuwkoop verslaat NSV’46 na penalty’s en wint de 0172SPORT-CUP

Ter Aar | Het is titelverdediger en gastheer TAVV niet gelukt de 0172SPORT-CUP in de eigen prijzenkast te houden. Sterker nog de Ter Aarders stelden enigszins teleur en eindigden op de voorlaatste plaats. Nieuwkoop kroonde zich, onder het toeziend oog van een groot aantal belangstellenden, na strafschoppen tot winnaar en gaat volgend jaar op het eigen sportpark proberen de titel te prolongeren.

Doordeweeks waren de eerste poulewedstrijden afgewerkt en tijdens de finaledag volgden voor alle clubs de overige twee poulewedstrijden.
De eerste wedstrijden van de dag werden afgewerkt in Poule A. Op het hoofdveld liet NSV’46 in 45 minuten tijd geen spaan heel van TAVV; 0-7. TAVV was niet op volle oorlogssterkte, maar trainer Dennis Thijssen zal zich toch zeker even achter de oren krabben of dit de juiste keuze was. Op veld 2 kwam Nicolaas Boys tegen Altior terug van een 0-2 achterstand. Beide doelpunten vielen vanaf de stip na bestrafte handsballen.

Poule B trapte af met Zevenhoven tegen Nieuwkoop en ook daar koos Zevenhoven-trainer Danny ter Hoeve ervoor om niet zijn sterkte formatie op te stellen. Nieuwkoop kende geen genade en noteerde een 5-0 overwinning. Sportief bood ondertussen op het hoofdveld goed tegenstand aan Aarlanderveen, de winnaar van de eerste editie. De eerste kansen waren dan ook voor de vijfdeklasser uit Woerdense Verlaat, maar de ploeg van Sander van Dijk pakte, zij het nipt met 2-1, de overwinning waardoor ook zij – na de remise doordeweeks tegen Nieuwkoop – nog altijd kans maakten op de eindstrijd.

NSV’46 was door de remise tussen Altior en Nicolaas Boys al zeker van de eindstrijd maar sloot de poule in stijl af. Een aantrekkelijk duel tegen Altior eindigde in een 2-0 overwinning voor de Noordenaren waardoor zij zich, met een doelsaldo van tien voor en nul tegen, konden gaan opmaken voor de finale. Nicolaas Boys en TAVV sloten de poule af met een 1-1 eindstand.

In Poule B was het spannender want de tegenstander van NSV’46 was nog niet bepaald. Aarlanderveen nam het op tegen Zevenhoven en dat was een alleraardigst schouwspel. Na 45 minuten stond er 3-2 op het scorebord in het voordeel van de geelhemden. Nieuwkoop had het makkelijker en via een 2-0 overwinning op Sportief waren zij het die zich voor de finale meldden.

De finale werd uiteindelijk niet het spektakelstuk waar op gehoopt werd. NSV’46 beperkte zich in de dertig minuten durende eindstrijd tot verdedigen, waar Nieuwkoop probeerde de strafschoppenserie te voorkomen door in de reguliere tijd de beslissing te forceren. Ondanks een drietal kansen voor de oranjehemden werd er niet gescoord.
Strafschoppen moest dus de beslissing gaan brengen op Sportpark Aardam-West. Cas van der Hoorn was uiteindelijk de schlemiel door de derde Noordense strafschop over het doel van Thomas Boekestein te trappen. Nieuwkoop maakte geen fout waardoor Rick Pouw middels de vijfde strafschop het zilverwerk kon veiligstellen. De verdediger faalde oog in oog met Bas Kalshoven niet en schoot zijn ploeg beheerst naar de eindoverwinning.

Tijdens de prijsuitreiking werden naast Nieuwkoop eerst twee TAVV’ers in het zonnetje gezet. Eric van der Hout mocht naar voren komen om de Intersport Twinsport Gouden Schoen in ontvangst te nemen. Met negentien treffers was hij afgelopen seizoen de winnaar van het topscorersklassement. Rodney Pater was de beste keeper en nam de Woninginrichting aan Huis.nl Ter Aar Gouden Handschoen in ontvangst.
Hierna was het de beurt aan Nieuwkoop om zich te melden. Aanvoerder Joris Verweij nam de 0172SPORT-CUP in ontvangst tilde ‘m onder toeziend oog van zijn medespelers en staf boven zijn hoofd waarmee er een einde kwam aan het sportieve gedeelte van de dag.

Op het terras liep de tap al een tijdje en rond een uur of zeven sloot men voldaan de poorten van het sportpark.

Eindstand 0172SPORT-CUP

1. Nieuwkoop
2. NSV’46
3. Zevenhoven
4. Aarlanderveen
5. Nicolaas Boys
6. Altior
7. TAVV
8. Sportief

Foto’s: Gerard Haak (meer foto’s zijn te bekijken op onze Facebook pagina)

Komende dagen volgen er nog diverse interviews die tijdens de 0172SPORT-CUP zijn opgenomen.

Altior en TAVV delen de punten in zeer vermakelijk kermis-duel

ONA in slotfase langs kansen missend Nicolaas Boys