Altior en TAVV delen de punten in zeer vermakelijk kermis-duel

Langeraar | Binnen de 0172SPORT-CUP staat één doordeweekse poule-wedstrijd van tevoren vast; Altior – TAVV. De buren spelen traditiegetrouw de kermis-wedstrijd die we zodoende hebben geïntegreerd in ons toernooi. Er was weer volop belangstelling voor deze wedstrijd en beide ploegen maakten er een zeer vermakelijk duel van.

Bij Altior vielen twee gezichten op: Ed van der Weijden die zijn vliegeniersopleiding overzee weer gaat hervatten en zodoende komend seizoen niet meer actief is bij het keurkorps van Arjan van der Laan. Daarnaast stond ook Thijs Noordsij, de captain die vanwege werkverplichtingen ook zijn schoenen moest opbergen, aan de aftrap. stonden beide voor een laatste maal aan de aftrap.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel, was feller dan de Ter Aarders en doelman Rodney Pater moest dan ook al snel handelend optreden toen Van der Weijden hem vanuit de draai onder vuur nam. Bij de tweede poging van Van der Weijden heeft Pater de bal alleen maar gehoord. De handige aanvaller ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot al vallend de bal hard in het dak van het doel.
De ploeg van Dennis Thijssen kwam hierna beter in het duel en pakte de controle. Waar Altior in balbezit wat te snel de voorwaartsen zocht, was het TAVV dat wel de rust vond in balbezit. Clubtopscorer Eric van der Hout kreeg zeven minuten voor rust een grote kans op de gelijkmaker, maar van binnen het vijfmetergebied was zijn kopbal te zwak om Jeroen Sassen te verrassen.

‘Deze Kermis-wedstrijd leeft echt in Langeraar en dat merkten we ook aan een gemotiveerde Altior’

Sebastiaan van der Voorn had genoten van de ‘oefenwedstrijd’

De tweede helft was net twee minuten onderweg toen Altior bijna de marge wist te verdubbelen. Een knappe aanval opgezet door Tom van der Weijden bereikte broer Ed die het leer voorbracht maar Yannick Otto wist in de doelmond ternauwernood erger te voorkomen. Altior was de tweede helft vanuit de omschakeling lang de gevaarlijkste ploeg, waar TAVV voetballend het betere van het spel had. Na geklungel van Pater wist Tom van der Weijden de bal niet over de doelman in het lege doel te werken en Rick Keijzer wist, na een geweldige actie van Van der Weijden, even niet de juiste weg richting doel af te leggen. Maar het doelpunt viel na iets meer dan zeventig minuten alsnog. Goed werk van Keijzer deed de bal bij Tom van der Weijden belanden en de nieuwe Altior-captain bracht Eray Bozkurt in stelling, 2-0.

Altior liep inmiddels op de laatste benen en TAVV bracht maar liefst vijf verse krachten binnen de lijnen. Het laatste kwartier was het eenrichtingsverkeer en de aansluitingstreffer was dan ook een kwestie van wachten. Het was Mike Keijzer die van binnen de zestien Sassen wist te verschalken. Vier minuten voor tijd viel ook de gelijkmaker nog. Een goed opgezette aanval van TAVV eindigde in een afgemeten voorzet op Youri Bakker die de eindstand op 2-2 bepaalde.

Beide ploegen beginnen het toernooi dus met een punt, maar naast de 0172SPORT-CUP is ook de Kermis-Cup te verdelen. Om een winnaar aan te wijzen moesten er dus penalty’s genomen worden. Na negen strafschoppen kon ‘zekerheidje’ Noordsij zijn afscheid bekronen door de beslissende penalty binnen te leggen, maar de paal voorkwam dit. Er volgde nog een groot aantal strafschoppen, maar de vierentwintigste bleek de beslissende. Na het missen van Achmed Sharief was het Altior-back Stijn van der Meer die de Kermis-Cup veiligstelde.

Arjan van der Laan sprak na afloop van een ‘nuttig duel’. ‘We hebben het seizoen net weer opgepakt en dit was onze eerste wedstrijd. Dan hoop je dat iedereen het zonder blessures doorstaat en dat is gelukkig gebeurd. Bij vlagen speelden we prima, voor een eerste wedstrijd ben ik dan ook tevreden. Daarnaast zat er voor het publiek alles in natuurlijk met de uiteindelijke strafschoppen op het laatst. Al met al een mooie avond.’
TAVV-verdediger Sebastiaan van der Voorn had ook genoten van de ambiance. ‘De Kermis-Cup… Dat zijn wel mooie oefenpotjes hoor. Dit leeft echt in Langeraar en merkten we ook aan een gemotiveerde Altior. Zij begonnen zeer fel, maar ik denk dat we over de gehele wedstrijd gezien gedomineerd hebben en voetballend vele malen beter waren. Echter zie je dat we voorin nog zoekende zijn en te weinig kansen creëren.’