Boy Vork, Nieuwkoop - VVSB, 0172SPORT

Nieuwkoop tackelt koploper in extra tijd en nestelt zich knap bovenin

Nieuwkoop | De ploeg van Manfred van den Bosch ontving dit weekend VVSB, één van de teams dat nog geen puntverlies had geleden en vorige week Aarlanderveen verraste. Nu was het de thuisploeg dat verraste en was het Boy vork, de schlemiel van vorige week, die het duel besliste.

VVSB startte sterk aan het duel waarbij het met bakken uit de hemel kwam. Nieuwkoop-doelman Thomas Boekestein moest tot drie keer toe handelend optreden in nog geen tien minuten tijd.
De enige kans die we voor Nieuwkoop konden noteren in het eerste half uur kwam op de naam van Boy Vork, die na een steekbal de uitkomende doelman niet voorbij kon lopen. Na het attractieve eerste kwartier kwam de wedstrijd op een wat moeilijker punt terecht. Beide ploegen speelden slordig en hadden moeite om kansen te creëren. Aan Nieuwkoop-zijde viel op dat vooral de aansluiting vanuit het middenveld in de omschakeling te langzaam ging, ballen soms blind naar voren werden geschoten en passes op het middenveld af en toe onnodig werden ingeleverd. Verdedigend was de thuisploeg ijzersterk en VVSB had veel moeite om zich door de defensie heen te spelen. In het laatste kwartier voor rust was er nog een kans te noteren voor Vork, die met een schot van afstand de keeper tot een redding dwong.

De tweede helft ging verder zoals de eerste eindigde. De eerste noemenswaardige mogelijkheid van de tweede vijfenveertig minuten zagen we dan ook pas in de na iets meer dan een uur voetballen, toen Sam Vijfhuizen een vrije trap doortikte richting Stan Boekel, maar diens schot werd geblokkeerd. Ook de bezoekers kregen wat kansjes en sneed een aantal keer door de Nieuwkoopse-defensie heen. Twee keer kon een doelpoging ternauwernood worden voorkomen.

Bij Nieuwkoop was ondertussen de rappe Bart Schuurman de ploeg in gekomen. Met zijn snelheid bracht de van ARC overgekomen aanvaller veel gevaar met zich mee. Zo legde hij een voorzet al snel na zijn invalbeurt op het hoofd van Boekel, die niet binnen kon knikken. In de laatste tien minuten kon Schuurman ook zelf het net vinden, nadat hij met zijn snelheid op de keeper af werd gestuurd, maar twee keer schoot hij recht op de sluitpost af. De derde keer, bij het ingaan van de extra tijd, zagen we het zelfde recept, maar ditmaal ook een keeper die de bal moest lossen. Het leer kwam vervolgens voor de voeten van Vork, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de lege linkerhoek kon schuiven, 1-0.

Het vermaak van deze wedstrijd zat vooral in de eerste en laatste vijftien minuten, maar dat neemt niet weg dat dit een knappe driepunter is van Nieuwkoop. Dankzij deze zege haakt de ploeg zijn karretje aan bij het bovenste deel van de ranglijst, waarvan veel ploegen dit weekend overigens niet in actie kwamen.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw (57′ Bart Schuurman), Daan Zuijdervliet, Joris Verweij, Sem Meertens; Dirk van den Haak, Stan Boekel, Boy Vork; Chiel Groenewoud, Sam Vijfhuizen, Thijs van der Zon.

Foto website VVSB: Matchwinner Boy Vork duelleert met tegenstander,, klik hier voor meer foto’s.