Altior, ONA, Langeraar, Jeroen Sassen

Altior opnieuw niet bij de les

Voorhout | De laatste twee keer dat Altior een bezoek bracht aan Sportpark De Elsgeest werd er na anderhalf uur voetbal met de volle buit weer huiswaards gekeerd richting Langeraar. Ditmaal geen driepunter voor de ploeg van Arjan van der Laan, maar een ruime nederlaag.

Een goed begin is het halve werk luid een bekende uitdrukking en dit waren de mannen van Van der Laan vast voornemens maar na minder dan twee minuten moest Jeroen Sassen de bal alweer uit het net vissen. ‘Ongelooflijk, we hadden besproken om fel en gretig te starten. Als je dan al zo snel een tegentreffer incasseert… Ja, dat was een beste domper ja’, sprak een gedesillusioneerde doelman. De wijze waarom het gebeurde was tekenend voor de defensieve problemen dat Altior kent. Net als vorige week tegen DOSR werd er door de tegenstander aan de linkerzijde een actie ingezet, de achterlijn behaald, een prima voorzet afgeleverd en kon ditmaal Foreholte-aanvaller Sam Lemmers onbedreigd binnen het vijfmetergebied binnentikken.

Altior probeerde terug te komen in de wedstrijd maar het veldspel was wederom niet geweldig. Het oogde allemaal te gehaast en was hierdoor zeer slordig. Het spel van de Voorhoutse tegenstander was van eenzelfde niveau waardoor Altior niet in de problemen kwam. Het handjevol publiek, waaronder wat bestuursleden en pers, dat wél aanwezig mocht zijn kreeg op deze manier geen aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld.
In de zesendertigste minuut dook Altior voor het eerst echt gevaarlijk op in de vijandelijke zestien. Een diepe bal bereikte Ed van der Weijden die met een lichaamsschijnbeweging keeper Matthijs Guijt tot een overtreding dwong. De toegekende strafschop werd door aanvoerder Thijs Noordsij onberispelijk binnengeschoten, 1-1. Dit bleek de opleving waar men naar op zoek was en de resterende tien minuten waren dan ook duidelijk voor de bezoekers. Altior kreeg één levensgrote kans maar Ed van der Weijden schoot op aangeven van broertje Tom rakelings naast.

‘Er moet iets veranderen, het was verdedigend slappe hap’

Altior-keeper Jeroen Sassen sprak harde woorden

Sassen: ‘In de rust hebben we lang en goed gesproken over het slechte begin maar vooral over het veldspel. Er was weinig rust aan de bal en het tempo lag veel te laag. Je denkt met een goed gevoel weer te gaan beginnen maar een minuut na rust stonden we 2-1 achter…’. Het doelpunt viel uit een corner die bij de tweede paal terug de doelmond werd ingebracht waar centrale verdediger Tjeerd van der Zwaan de bal met de buik kon binnenlopen.
Een herhaling van zetten volgde na iets meer dan een uur voetballen toen Sven van Vliet een corner weggaf die uiteindelijk wederom door Van der Zwaan met het lichaam werd binnengelopen, 3-1. In de fase hiervoor drong Foreholte al opzichtig aan en was het aan Sassen te danken dat de nekslag niet eerder werd toegebracht. Tot driemaal toe wist hij schoten uit zijn doel te boksen.
Een kwartier voor tijd leek Altior de aansluitingstreffer te maken maar een kiezelharde vrijetrap van Ed van der Weijden werd door Guijt uit de rechter benedenhoek geranseld.

Het slotakkoord was voor Lemmers die een voorzet van collega Ivo Smits op mooie wijze diagonaal langs Sassen kopte. Zo verloor Altior opnieuw en wacht het na drie wedstrijden nog op de eerste winstpartij. ‘Het was verdedigend slappe hap vandaag’, sprak Sassen harde woorden. ‘Er moet de aankomende tijd wel iets veranderen, dit gaat zo niet goed. We waren twee keer in het begin niet bij de les en uiteindelijk door individuele fouten en het nalaten van optreden waar nodig liepen ze nog uit naar 4-1.’

Jeroen Sassen; Sven de Regt, Rody Blommesteijn (70. Reber Taha), Sebastiaan van Veen (70. Sam van der Meer), Sven van Vliet; Stan Janssen, Ed van der Weijden, Thijs Noordsij ©; André Paarlberg (57. Rick Keijzer), Tim Heijkoop, Tom van der Weijden