Nieuwkoop simpel langs DWO en blijft in spoor Aarlanderveen

Nieuwkoop | Na het zure puntenverlies van Nieuwkoop vorige week bij FC Oegstgeest (1-1) stond deze zaterdag de topper tegen DWO op het programma. De blauw-witten waren vooraf de nummer vier in de competitie en droomden misschien ook nog van de titel. Nieuwkoop doet dat ook nog altijd, ondanks dat het vorige week dus een grote kans miste om de koppositie over te nemen van Aarlanderveen.

Tegen DWO was de plek in het doel nog een keer voor Demian van der Lek, omdat Thomas Boekestein zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit. Een drukke middag zou Van der Lek niet krijgen, want vanaf het begin was het Nieuwkoop dat de klok sloeg in dit duel. Dit leverde via Robin Voorend en Boy Vork al snel twee kansjes op. Lang wachten op de 1-0 hoefden de oranjehemden niet. Na tien minuten voetballen werd Voorend de diepte ingestuurd. Hij tikte de bal voorbij de keeper, maar kwam net niet lekker uit met zijn passen en dus legde hij de bal breed op Dave Verhage die keurig afrondde.

DWO kwam er totaal niet aan te pas en na zeventien minuten volgde een nieuw doelpunt. Sam van der Hoorn gaf de bal hoog voor, maar zag hoe niemand die voorzet aanraakte en dus ook hoe de bal binnenviel. 2-0. Rap hierna kreeg Hamza El Marajie de kans om het duel volledig te beslissen. Echter miste hij de strafschop die werd gegeven na een handsbal van een DWO-verdediger.

De tweede helft begon met een flinke domper voor Nieuwkoop. Mike Boelee pakte vijf minuten na rust een – ietwat makkelijk gegeven – rode kaart voor het neertikken van een DWO-speler in scoringspositie. De aanvaller van DWO leek niet meer bij de bal te kunnen komen en ook liep er nog een Nieuwkoop-verdediger naast. De oranjehemden dus door met tien man, maar veel last leken ze er niet van te hebben. Vijf minuten na de rode kaart werd het duel namelijk beslist. Opnieuw kreeg Nieuwkoop een penalty en ditmaal was het Vork die achter de bal ging staan. Hij schoot keurig binnen in de linkerhoek. 3-0.

Ondanks dat Nieuwkoop met een man minder stond, kwam het nog altijd geen moment echt in de problemen tegen DWO. Toch knap, aangezien zij slechts twee plaatsen lager staan op de ranglijst. Via Sam van der Hoorn en invallers Melvin van den Hooren en Sami Chourak was de ploeg van trainer Boris van Es dichtbij een vierde treffer. Het was uiteindelijk Sem Meertens die in blessuretijd de 4-0 maakte. Zijn schot van afstand werd van richting veranderd door een verdediger, waardoor de bal binnenviel.

Zo werd het dus een gemakkelijke 4-0 zege voor Nieuwkoop, dat volgende week op bezoek gaat bij AVV Alphen. Ook Aarlanderveen wist van een directe concurrent (Blauw-Zwart) te winnen. Met nog vier wedstrijden te gaan is het nog altijd ongekend spannend. Zie hier de stand in 3A.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Demian van der Lek; Noë Esselink (26. Rick Pouw), Mike Boelee, Sem Meertens; Dirk van den Haak, Joris Verweij ©, Sam van der Hoorn, Boy Vork (78. Melvin van den Hooren), Dave Verhage; Hamza El Marajie (61. Sami Chourak), Robin Voorend.

Bron: Rick Sinnige
Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd)

TAVV met miniem verschil onderuit tegen Foreholte

DCG doorbreekt thuiszegereeks Altior en deelt harde tik uit