DCG doorbreekt thuiszegereeks Altior en deelt harde tik uit

Langeraar | In een vooral in de eerste helft gelijk opgaande wedstrijd heeft Altior in de thuiswedstrijd tegen DCG uiteindelijk toch het onderspit moeten delven. DCG uit Amsterdam-West wat in de subtop meedraait en al vier wedstrijden op rij gewonnen had won met 1-2 en blijft op koers voor de derde periodetitel, waar zij nu alleen op kop staan.

Vol goede moed begon Altior aan de wedstrijd. Gesteund door de wetenschap dat de laatste vier thuiswedstrijden met ruime cijfers werden gewonnen, kwam de thuisploeg goed uit de startblokken. In de zevende minuut werd Tim Heijkoop diep gestuurd, maar zijn goede schot werd door DCG-keeper Marcel Ons in een reflex met de rechterarm uit het doel gehouden.

Aan de andere kant toonde Jeroen Sassen maar weer eens zijn kwaliteiten toen hij oog in oog kwam met de spits van de tegenstander. Drie minuten voor rust was het opnieuw Sassen die met een katachtige redding zijn ploeg in de wedstrijd hield. Niet veel later dacht heel Altior dat men een strafschop zou krijgen toen Tim Heijkoop in het strafschopgebied met bal en al onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Marco van Grevenbroek liet echter gewoon doorspelen waardoor er alleen een corner overbleef die niets opleverde.

Na rust was het DCG wat met de wind in de rug het initiatief nam. Lange tijd gebeurde er echter weinig, totdat de twintig minuten na de thee. Een prachtige dieptepass over de rechterkant werd door een DCG-aanvaller knap de zestien in meegenomen koelbloedig achter Sassen geschoten, 0-1.
Trainer Arjan van der Laan reageerde direct en ging achterin één op één spelen. Altior moest nu komen, maar kreeg tien minuten voor tijd de genadeklap toegediend na een balonderschepping op het middenveld. Via een splijtende pass werd de andere DCG spits Ismail Bouhalhoul gevonden die heel beheerst de bal in de verre hoek plaatste en de 0-2 aantekende.

Niet veel later bepaalde de ingevallen Bram Hartveld uit een kluts-situatie de eindstand op 1-2. Verder kwam Altior helaas niet en door de overwinning van ROAC deze zondag is de achterstand op een nacompetitie-plaats nu vijf punten. De onderste drie ploegen degraderen rechtstreeks, Altior heeft nog vier wedstrijden om dit te voorkomen maar het heeft het niet meer in eigen hand en degradatie lijkt dan ook een kwestie van tijd. De eerst volgende wedstrijd spelen de Langeraarders tegen het al gedegradeerde DIOS, drie punten moeten haalbaar zijn dus.