0172SPORT, vv Sportief, vv Bodegraven, Cor Stoof

Sportief verzuimt de wedstrijd te beslissen

Bodegraven | Op Sportpark Govert van Tilburg vielen er maar liefst dertien doelpunten dus men ging er eens even goed voor zitten in Bodegraven. Vanwege de regenval werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld wat niet tot de beste matten behoord. De wind zorgde voor nog een extra obstakel maar een doelpuntenfestijn waar op gehoopt werd kwam niet in gevaar: 3-3.

Trainer Cor Stoof miste in de aanloop naar deze ontmoeting maar liefst vijf (basis)spelers maar wist toch weer een representatieve vechtmachine te formeren, of zoals ze dat in het Woerdense Verlaat noemen; een Green-White Army.

Om een idee te krijgen van de windkracht; de Bodengraafse keeper trapte de bal meermaals over de achterlijn van collega Michael Vijfhuizen. Toch was Sportief tegen de wind in de betere ploeg. Oudgediende Senol Demirbas tekende voor het eerste gevaar maar zijn inzet ging rakelings over. Dirk van den Haak kreeg na een mooie aanval de bal teruggelegd van Tosca Wens maar zijn schot belandde op de deklat. Een goal kon niet uitblijven en na iets minder dan een half uur spelen was het Mark Wens die de ban brak en de 0-1 binnenschoof.

Vier minuten later was het alweer raak en leek de ploeg van Stoof op rozen te zitten. Op de helft van Bodegraven werd de bal verovert waarna Mark Wens met een splijtende pass Kevin Haak bediende, 0-2. Mark Wens verzuimde even later de wedstrijd definitief in het slot te gooien en Bodegraven kreeg hierdoor een opleving. Eerst raakte het de lat en in de blessuretijd van de eerste helft verkleinde het uit een vrije trap die door de wind lang bleef hangen de marge.

Ook Bodegraven leek beter te voetballen tegen de wind in als met de wind in de rug. Al na vijf minuten in de tweede helft kwam het op gelijke hoogte. Dat het weer een wedstrijd werd had Sportief geheel aan zichzelf te wijten. Het werd zelf nog erger toen Bodegraven in de drieënzestigste minuut de leiding nam. Stoof had genoeg gezien en Mathijs Maaijen binnen de lijnen voor Robin de Vink. Sportief ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en kreeg in de zeventigste minuut waar het naar zocht. Wederom was het Mark Wens die Bodegraven pijn deed en zorgde voor opluchting bij de groen-witten. Al slalommend wist hij zich dwars door de Bodengraafse-defensie te wurmen en middels een punter de gelijkmaker binnen te tikken, 3-3.

In de slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden maar beide kwamen niet meer tot scoren en moesten dus genoegen nemen met een puntendeling. Sportief deed zichzelf hiermee misschien te kort maar gezien het scoreverloop mogen zij met een gelijkspel niet klagen.