Nieuwkoop nipt langs Woerden

Nieuwkoop | Na een midweekse oefenzege tegen ESTO nam Nieuwkoop het zondag in de tweede bekerwedstrijd op tegen Woerden. Vorige werd al met 3-3 gelijkgespeeld tegen Haastrecht in een vermakelijk duel. Wat opvalt is het vermakelijke voetbal dat Nieuwkoop speelt. Tegen Woerden ging het iets moeizamer.

De openingsfase was erg aftasten voor beide ploegen. De eerste twintig minuten wist geen van de twee ploegen tot kansen te komen. Pas na 25 minuten kwamen de eerste speldenprikjes van zowel Nieuwkoop als Woerden. Echt onder de indruk zullen de twee keepers er niet van zijn geweest. Wel was het meeste balbezit in de eerste helft voor Nieuwkoop, maar duidelijk was dat het moeite had om echt door de verdediging van Woerden heen te breken.

De tweede helft begon met meer gevaar van Nieuwkoop. Sem Meertens schoot kort na rust over en een poging van Dave Verhage werd gekeerd door de keeper. Na 57 minuten werd de ban gebroken. Een voorzet van Verhage werd binnengetikt door Meertens voor de 1-0. Een kwartier voor tijd kreeg Nieuwkoop een overtalsituatie. Woerden was al uitgewisseld, maar kreeg te maken met een blessure en moest dus door met tien man.

Direct daarna kregen de oranjehemden de kans om de score te verdubbelen. Een voorzet van Hamza Elmaraije werd te slap ingetikt door Boy Vork, waardoor de keeper van Woerden de bal nog net aan kon keren. Woerden kon de thuisploeg in de laatste fase nog wat onder druk zetten, maar Nieuwkoop haalde daar snel de angel uit. Via Elmaraije kreeg het nog twee kansen op de tweede treffer, maar deze kwam er uiteindelijk niet meer.