HBC maatje te groot voor Altior

Heemstede | Altior heeft op bezoek bij HBC geen potten kunnen breken. Na een matige eerste helft liep de Heemstede Berkelrode Combinatie eenvoudig weg naar een 3-0 voorsprong. De tweede helft werd er niet meer gescoord.

Al na twee minuten moest Jeroen Sassen voor de eerste keer de bal uit zijn doel halen toen HBC-middenvelder Zeno van Ooijen een lange bal goed inschatte en de Altior-verdediging niet oplette. Sassen twijfelde vervolgens waarna het voor Van Ooijen simpel bleek hem te verschalken. Tom van der Weijden was zes minuten later dichtbij de gelijkmaker maar zijn mooie lob ging wél over de doelman heen maar ook net naast het doel.
HBC combineerde er lustig op los en hanteerde vaak de crossbal waarmee vaak de snelle buitenspelers bereikt werden. Na iets meer dan twintig minuten wist spits Sven Wierda na wederom een mooie aanval de marge te verdubbelen. Altior probeerde tevergeefs het tij te keren maar in de zesendertigste minuut was het alweer raak. Een vrije trap werd eerst weggewerkt maar opnieuw ingebracht en vervolgens van dichtbij binnengetikt. Het was aan Sassen te danken dat het niet de rust in ging met een 4-0 achterstand toen hij knap handelend optrede en van dichtbij een kopbal klemvast pakte.

HBC ging verder waar het gebleven was en voetbalde zich na vijf minuten alweer naar een grote kans. Ditmaal bracht de paal redding op een afstandsschot. Altior kwam iets beter in de wedstrijd maar het was waarschijnlijk tegen beter weten in.

‘Vandaag speelden we tegen een ploeg die mee gaan doen voor het kampioenschap’

Aanvoerder Thijs Noordsij was onder de indruk van HBC

Altior bleef wel vol inzet voetballen en kwam beter in de wedstrijd. Een vrije trap van Thijs Noordsij werd door Davey Smits net over gekopt en een lob van Rick Keijzer verdween ook net over het doel. Verder dan dit liet HBC het niet komen. Ook Sassen liet zich niet meer passeren waardoor de ruststand tevens de einduitslag bleek.

‘We begonnen vandaag vandaag op z’n zachts gezegd niet sterk aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten staan we al op achterstand en vervolgens weten ze dit voetballend verder uit te bouwen. De tweede helft kwamen we wel wat beter uit de kleedkamer en creëerde we nog wel wat kansjes, maar 3-0 is een meer dan terechte uitslag. Dit is gewoon een hele goede ploeg. Ik verwacht dan ook dat zij mee gaan doen om het kampioenschap’, aldus Altior-captain Thijs Noordsij.

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Rody Blommesteijn, Tom van Vliet (72. Tim van der Laan), Sven van Vliet; Tim Heikoop, Davey Smits, Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Luuk den Haan (65. Sven de Regt), Rick Keijzer

Een samenvatting van de wedstrijd kunt u hier terugkijken.