0172SPORT, Nieuwkoop-Koudekerk

Nieuwkoop knokt zich naar zege tegen Koudekerk

Nieuwkoop | Na de zege tegen koploper Lugdunum wachtte Nieuwkoop opnieuw een belangrijke confrontatie in de titelstrijd. Subtopper Koudekerk kwam op bezoek op Sportpark de Dulen. Voor de bezoekers was het ook een cruciaal duel. Voor hen is het namelijk aanhaken of afhaken in de strijd om het kampioenschap. Het werd het laatste voor de rood-witten…

Koudekerk begon fel aan het duel in Nieuwkoop. De belangen waren duidelijk voor de rood-witten en dat lieten zij dan ook op het veld zien. Dit resulteerde zelfs in een vroege voorsprong voor de bezoekers. De verdediging van Nieuwkoop werd op het verkeerde been gezet, waarna keurig kon worden afgerond. 0-1 na acht minuten. Hierna was het aan Nieuwkoop om de druk op te gaan voeren. Dit gebeurde al snel via kansen van Dave Verhage en de in de basis teruggekeerde Sam Vijfhuizen.

Nieuwkoop kwam halverwege de eerste helft in een betere fase. Dit leidde uiteindelijk ook tot de gelijkmaker. De Koudekerk-doelman kon een lage voorzet vanaf de linkerkant niet goed verwerken, waarna Thijs van der Zon de bal binnen kon tikken. 1-1. Vijfhuizen kreeg kort hierna direct de kans om Nieuwkoop op voorsprong te zetten. Zijn kopbal vloog net naast. In de slotfase van de eerste helft zette Koudekerk nog een keer aan. Nieuwkoop wankelde even, maar wist deze fase te doorstaan.

Na de rust had Nieuwkoop duidelijk de overhand in de wedstrijd. Snel leverde dit een kans op voor Hamza Elmaraije, die de bal mee de diepte in kon nemen na een slechte terugspeelbal van Koudekerk. De poging van de aanvaller vloog helaas naast. Aan de andere kant kregen de bezoekers de unieke mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Een van de aanvallers werd neergelegd door doelman Thomas Boekestein, maar dezelfde Boekestein herstelde zijn fout keurig, want hij wist de strafschop van Koudekerk knap te keren.

De wedstrijd werd steeds feller en het werd dan ook echt knokken om de punten. Nieuwkoop, gesteund door flink wat publiek langs de lijn, had het in de fase na de penalty lastig. De ommekeer kwam van de voet van Sem Meertens. De verdediger kreeg na 72 minuten een afvallende bal voor zijn voeten na een hoekschop. Een geweldige knal vloog onhoudbaar de linkerhoek in wat de 2-1 voorsprong betekende.

“Zij waren gevaarlijk, maar wij de voetballend betere ploeg”

Aanvoerder Joris Verweij was blij met de punten tegen het sterke Koudekerk

Nieuwkoop drukte door en bij Koudekerk leek iets te knakken. De frustratie bij de rood-witten nam steeds meer toe. Kort na gemiste pogingen van Boy Vork en invaller Robin Voorend moest Koudekerk door met tien man. Martijn de Boer had zijn emoties niet meer in de hand en kreeg in korte tijd twee domme gele kaarten wegens duwen en een opzichtig protest tegen de scheidsrechter. Zijn teamgenoten deden ook nog een duit in het zakje, door vlak voor tijd een penalty te veroorzaken. Thijs van der Zon schoot de bal keurig binnen en besliste het duel met de 3-1.

Aanvoerder Joris Verweij keek terug op een prima optreden van zijn ploeg. “Koudekerk is geen misselijke ploeg. Ze proberen achterin te voetballen en dan die twee fysiek sterke spitsen te bereiken. Wij stonden echter prima vandaag. Ze waren gevaarlijk maar kregen weinig echte kansen. Wij daarentegen wél en waren voetballend ook de betere ploeg. De gestopte strafschop van Thomas én de daaropvolgende 2-1 gaven vandaag de doorslag. In plaats van 1-2 pakken wij de voorsprong. Dat was wel een mentale opsteker natuurlijk.”

Wederom een belangrijke zege dus voor Nieuwkoop, dat voorlopig de koppositie in handen heeft in de derde klasse. Dit heeft mede te maken met het gestaakte duel van koploper DWO tegen Van Nispen. Wegens een ongeval heeft dat duel het einde niet gehaald. Dit zal in een later stadium alsnog gaan gebeuren.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Noë Esselink (46. Rick Pouw), Mike Boelee (90+1. Dirk van den Haak, Sem Meertens; Thijs van der Zon (90+1. Chiel Groenewoud), Joris Verweij ©, Sam van der Hoorn, Boy Vork; Dave Verhage; Sam Vijfhuizen, Hamza Elmaraije (69. Robin Voorend)

Bron: Rick Sinnige
Foto’s: Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s van dit duel)

Gehavend NSV’46 legt het af tegen feller BSC ‘68

Nicolaas Boys zet goede reeks voort met zwaarbevochten overwinning op Hazerswoudse Boys