Gehavend NSV’46 legt het af tegen feller BSC ‘68

Benthuizen | NSV’46 ging zonder een aantal basiskrachten op bezoek bij medekoploper BSC ’68. Trainer Robert Swart moest goed puzzelen om een elftal op te formeren dat weerstand kon bieden aan de titelkandidaat. Na een slappe eerste helft stond er een 2-0 achterstand op het bord en dit bleek uiteindelijk te veel om in het tweede bedrijf te repareren.

De thuisploeg begon feller aan het duel dan de bezoekers uit Noorden en dit resulteerde na een minuut of tien in een vroege tegengoal. Een strak getrapte corner bereikte een geheel vrijstaande speler in een groen-wit shirt en door een wirwar van benen wist hij Berry Mastwijk te verrassen.
BSC hield de druk en vol op en ging op zoek naar de tweede treffer en vond na een minuut of twintig waar het zocht. Balverlies leidde een snelle omschakeling en wederom moest Mastwijk na een matig ingeschoten bal de bal uit het net vissen. Een volkomen terechte tussenstand en gezien het spelbeeld mochten de bezoekers niet klagen dat de thuisploeg voor de rust niet verder uitliep.

In de rust zijn ongetwijfeld harde noten gekraakt want na de thee stond er een beter NSV’46 dat zich niet meer in ieder duel liet aftroeven. Het voetbalde meer vooruit en zette bij vlagen de thuisploeg onder druk. In de tegenstoot bleef BSC gevaarlijk en aan beide zijden vielen er kansen te noteren waarvan twee hele grote. Spits Robin van Koert was dichtbij de aansluitingstreffer maar zag de bal via de paal weer uit de doelmond zag komen. Aan de andere kant werd er een zeer grote kans langs de verkeerde kant van de paal geschoven na een één op één situatie. Het bleef bij 2-0 waardoor BSC de gedeelde koppositie behoudt en een gat heeft geslagen met NSV’46 dat nu op zeven punten van de koplopers staat.

“Met name de inzet vond ik matig”

Stefan van Tol zag dat zijn ploeg zich volledig liet aftroeven

Aanvoerder Stefan van Tol was na afloop zeer ontevreden met het vertoonde spel en met name de vertoonde inzet. “We werden volledig afgetroefd de eerste helft. Zij waren gewoon veel feller dan wij en wij lieten het allemaal maar een beetje gebeuren. Na twintig minuten kijk je tegen een 2-0 achterstand aan en kom je er zelf helemaal niet aan te pas. Dit mogen we onszelf aanrekenen want met name de inzet vond ik matig. We missen een aantal jongen en dan moeten er anderen opstaan, dit gebeurde niet. De tweede helft was het allemaal wat beter maar over de gehele negentig minuten was er maar één ploeg die de punten verdiende.”