Nieuwe invulling op thuisspeeldagen van Waterlanders

Nieuwkoop | Met ingang van het nieuwe volleybalseizoen gaat de invulling van het programma op de thuisspeeldagen op zaterdag veranderen. Al vele jaren spelen Dames- en Heren 1 van Waterlanders op hun thuisspeeldag op zaterdag om 17 uur naast elkaar in de kleine zaal van sporthal de Steupel. Daar gaat verandering in komen.

Dames 1 gaat de thuiswedstrijden in het vervolg op vrijdagavond spelen waardoor het plekje op het veld naast Heren 1 vrijkomt. Het bestuur heeft daarop het idee bedacht om iedere keer een ander team van Waterlanders in te delen om voor hopelijk een goed gevulde tribune te mogen spelen.

Dames 1 heeft eind vorig seizoen te kennen gegeven graag op vrijdagavond hun thuiswedstrijden te willen gaan spelen. Na lang wikken en wegen heeft het bestuur van Waterlanders besloten om daar gehoor aan te geven. “Dat was geen makkelijk besluit. Al jaren spelen de eerste teams van Waterlanders naast elkaar en zorgen zij samen voor een goed gevulde tribune en fijne ambiance. Dat zet je dan niet zomaar even aan de kant”, aldus voorzitter John Kwakkenbos van Waterlanders.

Het bestuur gaat uiteindelijk akkoord en komt daarna met het idee om elk competitiespelend team van Waterlanders een keer de kans te geven om op zaterdag te mogen spelen voor een gevulde tribune. “De plek naast Heren 1 komt dan natuurlijk vrij. Het lijkt ons erg leuk om daar tweewekelijks een ander team te zien spelen. Dat zorgt hopelijk ook weer voor ander publiek. Ouders, vrienden of bekenden die kunnen uitgenodigd worden om te komen kijken en om daarna nog een hapje mee te eten in Grand Café de Steupel. Of het spelende team zelf die na afloop nog een gezellige teamavond heeft. Dat zien we wel voor ons”.

Het idee kon tijdens de Ledenvergadering afgelopen juni al rekenen op positieve geluiden. “Nu maar hopen dat we straks inderdaad mogen spelen voor een gevulde tribune!” De Waterlanders zijn er in ieder geval alvast klaar voor. Vanaf maandag 9 augustus worden de binnentrainingen in sporthal de Steupel weer hervat. De eerste thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 25 september voor alleen Heren 1 en op zaterdag 9 oktober zal naast Heren 1 ook Dames 4 haar entree gaan maken op het hoofdveld.

Oproep vrijwilligers Triathlon van Nieuwkoop

KNVB slaat plank mis, veel reistijd en onbekende tegenstanders in bekertoernooi