0172SPORT, Tom Van der Weijden

Altior laat zich zien in Scheveningen

Scheveningen | Voor de tweede bekerwedstrijd reisden de Langeraarders af naar de Scheveningse Voetbal Combinatie, kortweg SVC’08. De duinbewoners spelen hun wedstrijden normaliter op zaterdag in de tweede klasse, op papier een mooie krachtmeting dus voor de zondag tweedeklasser.

Arjan van der Laan kon weer beschikken over keeper Jeroen Sassen en Ed van der Weijden, de aanvaller die zijn ploeg doorgaans op sleeptouw neemt en voorziet van de aanvallende impulsen. Ook nu was hij direct weer belangrijk want in de vijfde minuut bediende hij broertje Tom toen hij met succes de Scheveningse opbouw wist te verstoren. De jongste Van der Weijden-telg bleef rustig en zette zijn ploeg al vroeg op een 0-1 voorsprong.

SVC’08 was de betere ploeg en drong de oranjehemden steeds verder terug. Een steekpass zette bereikte aanvaller Jessy Boateng die Sassen wist te omspelen en de gelijkmaker binnen tikte. Sassen behoedde zijn ploeg in de fase die volgde voor een achterstand maar even voor rust alsnog toezien hoe een schot uit de tweede lijn doel trof.

Altior kwam goed uit de rust en pakte het initiatief en liet in deze fase zien nog altijd zeer behoorlijk voetbal te kunnen spelen. Zeven minuten na rust moest een SVC’08-verdediger aan de noodrem trekken toen Ed van der Weijden zichzelf een doorgang richting keeper had bezorgd. Omdat het shirtje trekken binnen het strafschopgebied gebeurde mocht aanvoerder Thijs Noordsij zijn ploeg vanaf elf meter naast de Scheveningse opponent schieten, 2-2.

De fase die volgde kon het alle kanten op en was het eerst Altior dat er een aantal keer gevaarlijk uitkwam. In de slotfase had de ploeg van Sassen het geluk aan hun zijde toen de bal buiten het bereik van de sluitpost hard op de paal belandde. ‘We moesten diep gaan vandaag maar hebben alles gegeven. Een zwaarbevochten gelijkspel zoals ze dat noemen’, aldus Sassen in een korte reactie.