Davey Nieuwenhuizen tweede in het Franse Kampioenschap

Le Touquet | Op vrijdag 31 januari is Davey Nieuwenhuizen (16) uit Nieuwkoop vol goede moed vertrokken naar de finale van het Franse strandracekampioenschap in Le Touquet (Frankrijk). Bij aankomst heeft Nieuwenhuizen zich ingeschreven en werd de motor gekeurd. Alles klaar voor de anderhalf uur durende wedstrijd op zaterdag.

Zaterdagochtend de motor inleveren en aanwezig zijn bij de briefing, en om 10.30 uur ging hij van start. Er gingen honderdtachtig deelnemers van start. Nieuwenhuizen zat er goed bij met de start, zo ronde de tiende plek. Helaas sprong hij in de eerste ronde op de motor van een andere rijder – die net daarvoor gevallen was – waardoor ook Nieuwenhuizen van de motor afgeslingerd werd. Gelukkig stond hij meteen op en reed hij verder, alleen was hij zijn schakelpook kwijt, deze was afgebroken. Nieuwenhuizen is vervolgens binnen geweest in de pits waarbij reparaties zijn uitgevoerd, maar hij moest daarna de gehele race in één versnelling rijden in dit zware zand. Na zijn val moest hij uit de achterhoede terugrijden (honderdvijftigste plek) en heeft dit gered tot een twaalfde plek. Dit was helaas net niet genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Hij is geëindigd als tweede in het kampioenschap met een gelijk aantal punten als de winnaar.

Zelf ging hij toch wat teleurgesteld naar huis, maar Niewenhuizen heeft met karakter en wat pijn van de val gestreden tot de finish, de crew is supertrots op de “Dutch Viking”! Nu klaarmaken voor andere kampioenschappen in Nederland en het buitenland, en einde van het jaar wellicht een nieuw strandrace kampioenschap.

Nicolaas Boys in blessuretijd onderuit tegen Spaarnwoude

Ook VEP laat strijdend Sportief met kater achter