Nicolaas Boys de meest gelukkige in clash met Stompwijk’92

Leidschendam | Nicolaas Boys is 2024 goed begonnen. In een matige wedstrijd van beide kanten werd met minimale cijfers gewonnen: 0-1. De drie punten gingen dus mee terug naar Nieuwveen.

Onder zere koude omstandigheden – net boven het vriespunt met een ijskoude snijdende wind – begonnen de Boys om 15.00 uur aan de altijd lastige uitwedstrijd tegen Stompwijk’92. Beide teams kwamen moeilijk op gang, de eerste vijftien minuten gebeurde er erg weinig.

Stompwijk had vooral de bal maar werd nauwelijks gevaarlijk, tot de 21e minuut toen een voorzet op rechts door Nicolaas Boys keeper Xander Hardsteen rond de penaltystip werd gestompt voordat de spits van Stompwijk gevaarlijk kon worden. De Nieuwveners konden geen vuist maken en speelden rommelig, ze miste de behendige en creatieve Sven Hoogervorst die afwezig was door een feestje van opa en oma. Stompwijk had vaak de bal en kreeg klein kansjes, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Nicolaas Boys kreeg één kans in de eerst helft, in de 33e minuut was er een voorzet van rechts op het middenveld die net over de verdediging van Stompwijk viel. Daar stond Fitz Mac Leon die schrok van zijn vrijheid voor de keeper, hierdoor raakte hij de bal verkeerd en schoot huizenhoog over. Na die kans kwam Nicolaas Boys iets beter in het spel en drukte Stompwijk terug op eigen helft. In de 44e min kreeg Stompwijk een corner, deze werd afgeslagen net buiten de zestienmeter. Daar stond een speler van Stompwijk die de bal in een overvol strafschopsgebied op doel schoot. Spelers van Stompwijk schreeuwden om een penalty, waar scheidsrechter Chitan eerst twijfelde en niet floot wees die toch opeens naar de stip. Aanvoerder Joey van den Haak ging vervolgens verhaal maar de beste man zei tegen Van den Haak: “Ik weet het ook niet…”. Stompwijk speler Jacobs ging achter de bal staan. Hij schoot rechts hard in, maar met een katachtige reflex dook keeper Hardsteen de bal via de onderkant van de lat uit het doel zo gingen we rusten met 0-0.

Nicolaas Boys kwam goed uit de kleedkamer en kreeg gelijk na rust een mega kans. Ravi Pijper gaf een voorzet op links, die belandde bij de tweede paal. Mike van der Aar had de bal voor het inschuiven, maar een verdediger van Stompwijk was hem net voor en schoot de bal net naast het doel. Twee minuten later was het toch raak voor de Boys. Opnieuw was het een vrije trap van Pijper, ditmaal op rechts net buiten het strafschopgebied en deze werd prachtig ingekopt door Peter Burgmeijer. Het spelbeeld bleef rommelig met veel balverlies, onnauwkeurige passes en de scheidsrechter die warrig floot. Stompwijk wilde wel maar kon geen vuist maken voorin en Nicolaas Boys wilde de 0-1 over de streep trekken. Ook de straffe ijskoude wind maakte het onmogelijk om er een leuke tweede helft van te maken. Stompwijk kreeg nog een vrije trap die gepakt werd door de uitblinkende keeper Hardsteen. De ingevallen spits Milan Hoogervorst was vlak voor tijd nog dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet liggend op de grond werd door de verdediging van Stompwijk onschadelijk gemaakt. Zo wonnen de mannen van trainer René Ras – die ook volgend seizoen trainer is van De Boys – met 0-1 en gaan de drie hele belangrijke punten mee terug naar Nieuwveen. Volgende week speelt Nicolaas Boys thuis tegen het sterke Warmunda.