H.O.V. Automobielen Cyclocross weekend in Nieuwveen

Nieuwveen | Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober wordt het jaarlijkse cyclocross weekend weer gehouden. Een prachtige sport om naar te kijken, maar ook om aan mee te doen. Cyclocross is vanuit de jaren ’70 en ’80 verbonden met Nieuwkoop.

Wie herinnert zich nog het Nederlands Kampioenschap van 1978 waar Nieuwkoper Cees van der Wereld de eerste plaats haalde? En misschien weet u het nog niet maar er zijn twee wielerteams binnen onze gemeente die zich fanatiek bezig houden met veldrijden, zoals het ook wel wordt genoemd.

Stichting Cycling Dreams en het team HACT (H.O.V. Automobielen Cycling Team) organiseren dit weekend. Op zaterdag zal er een koppelcross gehouden worden waarbij een 40+ renner samen met een 40- renner, 45 minuten zo veel mogelijk rondjes moeten rijden over het uitdagende parcours dat ligt rond en op zwembad Aarweide en Golfclub Liemeer. De start is om 15:00 uur, de hoofdprijs is een wisselbeker die vorig jaar werd gewonnen door een duo uit Heemstede. Inschrijven hiervoor kan via de website: stichtingcyclingdreams.com.

Op zondag gaat de Amsterdamse Cross Competitie van start.  Diverse leeftijdscategorieën strijden dan om de punten voor deze competitie. Jongens en meisjes van de leeftijd vanaf 8 jaar, tot mannen en vrouwen van ruim in de 60. Allemaal liefhebbers van het veldrijden. Bij de 40 plussers staan jaarlijks 100 renners aan de start uit de hele regio. Hierbij strijden de toppers van vroeger nog met elkaar als jongen honden. Bij de 40 min categorie staan ook regelmatig, naast de top amateurs van Nederland, diverse profs. Zo hebben in vorige edities sprinter Dylan Groenewegen en Nils Eekhof aan de start gestaan. Als het in hun trainingsschema past zien we hen misschien ook weer.
Er zal een hele groep topamateurs aan de start staan. In Nieuwkoop en omliggende gemeenten hebben we heel veel talenten. Te denken aan Roxanne Takken, Ian van den Berg, Sven en Jari Buskermolen, Sven de Jong en nog heel veel meer.

Het parcours ligt op en rond zwembad Aarweide in Nieuwveen. Toegang is gratis en we zouden het leuk vinden als men op de fiets komt. Dit geeft ook voordelen. Je kunt makkelijk alle kanten van het parcours bezoeken. Meer informatie is te vinden op de eerder genoemde website.

Boris van Es: “Vorig jaar kwamen we vanuit het niets, nu wordt er meer van ons verwacht”

Robin van Koert, 0172SPORT, JRM Reizen

Meestervoorspeller Robin van Koert maakt zich op voor zijn trip naar Londen