Maurits Splinter keert bij Zevenhoven terug naar ‘de roots’

Zevenhoven | Aankomend seizoen hoopt Maurits Splinter op eenendertigjarige leeftijd zijn debuut voor Zevenhoven 1 te maken. Splinter vertrok als jeugdspeler naar Argon, kwam vervolgens in de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht, speelde in de senioren achtereenvolgens bij ARC, Noordwijk, Ter Leede en opnieuw ARC. Nu keert hij terug bij de club waar het allemaal begonnen is.

Donderdagavond hervatte de ploeg van Chris Snatersen de training, na precies negen weken niet getraind te hebben door de maatregelen omtrent het coronavirus. Voorafgaand aan de training kreeg de oefenmeester van Zevenhoven een verlossend telefoontje van Splinter. Trainer en speler hadden in de afgelopen periode al regelmatig contact met elkaar gehad en Splinter had eindelijk de knoop doorgehakt om volgend seizoen in het geel en rood te gaan spelen. ‘Ik had een aantal opties en dat was niet alleen als voetballer. Voor mij was het de meest voor de hand liggende optie om nog één keer gas te geven bij een club die op een hoger niveau speelt of anders terug te keren bij Zevenhoven. Ik ga natuurlijk niet bij een Aarlanderveen, TAVV of Nieuwkoop voetballen. Er was ook interesse van Argon, CSW, ROAC en wat clubs uit Alphen, maar ik zie het als een ideale mogelijkheid om terug te keren naar de roots. Dat is toch wel leuk en speciaal’.

‘Het is een jonge en ambitieuze groep die vooruit wil. De voorwaardes zijn goed om in het bootje te stappen. Ik zie het als een bootje, want ze waren dit seizoen natuurlijk al aardig onderweg.’

Maurits Splinter over de spelersgroep van Zevenhoven

De middenvelder keerde in de zomer van 2017 terug bij ARC, nadat hij vijf seizoenen in de Bollenstreek had gespeeld. Van zijn rentree bij ARC had hij meer verwacht. ‘Het eerste half jaar heb ik alles gespeeld, speelde ik goed en maakte ik ook belangrijke doelpunten. Daarna scheurde ik mijn kruisband en tijdens mijn herstel kwamen we erachter dat er toch een operatie noodzakelijk was. Hierdoor ben ik er bijna twee jaar uit geweest. Dit seizoen heb ik bij ARC wel mijn minuten gemaakt en was ik na de winterstop weer volledig fit. Maar door het coronavirus kwam het seizoen helaas ten einde.’

Bij Zevenhoven zal Splinter de gemiddelde leeftijd flink omhoog halen, toch is van afbouwen in zijn ogen nog geen sprake. ‘De laatste jaren ben ik door blessures minder actief geweest dan de bedoeling was. Daarnaast krijg ik het drukker thuis en op het werk. Ik heb dus eigenlijk ook een ander leven gekregen. Afbouwen vind ik een moeilijk woord, morgen word ik pas eenendertig, ik wil gewoon nog knallen. Ik heb natuurlijk pech gehad met blessures, die hebben me de laatste jaren in de weg gezeten, maar ik wil nog altijd winnen. Ik ben nog steeds heel fanatiek en wil kijken of we met de club een stap omhoog kunnen zetten. Daar heb ik met bijvoorbeeld de trainer en Sjoerd Zuijdervliet al over gesproken. Alle geluiden zijn hetzelfde. Het is een jonge en ambitieuze groep die vooruit wil. De voorwaardes zijn goed om in het bootje te stappen. Ik zie het als een bootje, want ze waren dit seizoen natuurlijk al aardig onderweg. Het lijkt me een mooie uitdaging om hier een bijdrage aan te leveren en hopelijk ga ik er veel plezier aan beleven.’

‘Niet alleen zijn voetballende kwaliteiten voegen echt iets toe aan de ploeg, ook Maurits zijn persoonlijkheid zal ervoor zorgen dat we als groep een stap voorwaarts kunnen maken.’

Chris Snatersen over de komst van Splinter

Snatersen is uiteraard verheugd met de komst van Splinter. ‘We zijn enorm blij met de komst van Maurits. Een speler met veel kwaliteit en ervaring op een hoog niveau. Niet alleen zijn voetballende kwaliteiten voegen echt iets toe aan de ploeg, ook Maurits zijn persoonlijkheid zal ervoor zorgen dat we als groep een stap voorwaarts kunnen maken. Ik ben uiteraard erg blij met zijn komst.’

Net als een aantal andere clubs heeft Zevenhoven gisteren de groepstraining (op 1,5 meter) weer hervat. Splinter zal vooralsnog niet aansluiten hierbij. ‘Ik maak de trainingen bij ARC af dit seizoen. Misschien sluit ik later nog wel aan, hier zal ik het nog wel met de trainer over hebben. Ik heb er in elk geval zin in en hopelijk kunnen we snel naar de derde klasse toe’.

Foto: Studio Alphen

Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

NSV’46

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De balans