0172SPORT, Oliveo-Altior

Altior start de competitie met puntje na zeer late goal

Den Haag | Altior trapte zondagmiddag om 14.00 uur af voor de start van de competitie en deed dit op bezoek in Den Haag bij HSMH, waar vorig jaar een ruime 2-5 overwinning werd behaald. Vandaag liep het allemaal net iets minder en boden de Hagenaars meer en beter tegenstand.

Beide ploegen hadden niet echt goed gepresteerd in de bekercompetitie en kwamen wat nerveus uit de startblokken. De thuisploeg begon feller en de eerste tien minuten speelde het spel zich dan ook af op de helft van Altior. Verder dan twee schoten kwam HSMH echter niet en beide inzetten waren geen probleem voor keeper Jeroen Sassen. Na een kwartier kwam Altior beter in de wedstrijd, hoewel de opbouw en de passing soms nog wel te wensen overlieten. Maar de zeer jonge ploeg van trainer Arjan van der Laan zag dat het technisch behendige HMSH de acties te ver doorvoerde en kwam er als reactie met snelle counters uit.

Toch was het HSMH dat in de 27e minuut de eerste échte kans kreeg, maar doelman Jeroen wist de inzet van dichtbij met de voet tot corner te verwerken. Niet veel later volgde er een prachtige combinatie met in de hoofdrol Tom en Ed van der Weijden. Laatstgenoemde was het eindstation maar helaas voor Altior werd zijn harde schot door de goed spelende Haagse doelman uit de kruising getikt. Een hoofdrol voor beide keepers dus in de eerste helft dat zonder doelpunten ten einde kwam.

Na rust zagen we aanvankelijk een beter spelend Altior dat een aantal mooie kansen kreeg. Zo was aanvoerder Thijs Noordsij dichtbij maar zag hij zijn schot via de onderkant van de lijn de doelmond weer verlaten. Ook het andere aluminium werd geraakt toen Ed vand er Weijden vanuit de draai de keeper onder vuur nam maar hij via de paal redding wist te brengen.

Na ongeveer zeventig minuten kwam HSMH met tien man te staan nadat een speler geblesseerd raakte en er al drie wissels waren toegepast. In de overtal dwongen de bezoeker HSMH achteruit maar in de tegenstoot bleef de thuisploeg gevaarlijk. Door slordig verdedigen was het in de zes minuten voor tijd het ondertal dat op voorsprong kwam en het was de ingevallen achtendertigjarige routinier Ahmet Akbulut die goed doorzette en de bal panklaar voor de voeten van aanvaller Ones Omri neerlegde. De snelle rechterspits wist dit kansje te benutten en Altior keek zo vlak voor tijd tegen een 1-0 achterstand aan. De thuisploeg was al zeer bedreven in tijdrekken maar trok hierna echt alle registers open om het tempo uit het spel te halen. Er volgde veel overtredingen en ‘blessuregevallen’. Zeer regelmatig lag er een speler op de grond maar scheidsrechter Vally Karagantcheff gaf aan alle blessuretijd er bij te zullen tellen. En hij hield woord.

‘Als iedere minuut was bijgetrokken waren we nu nog aan het spelen denk ik…’

Jeroen Sassen stoorde zich mateloos aan al het gemaakte theater’

In de vijfde minuut van de toegekende tijd kreeg Altior ten hoogte van de middenlijn een vrije trap die met de moed der wanhoop het vijandelijke strafschopgebied werd ingebracht. Daar torende Tom van der Weijden boven iedereen uit en wist middels een knappe kopbal de keeper eindelijk te verschalken. Drie minuten later vond ook Karagrantcheff het welletjes waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Keeper Sassen reageerde na afloop als volgt. ‘We hebben eigenlijk geen moment de wedstrijd in handen gehad vandaag, ondanks dat de eerste helft redelijk gelijk opging. Wij creëren denk wel de beste kansen en hadden pech met de lat en paal maar echt complimenten aan hun doelman. Die was vandaag de beste man op het veld.’ Sassen zag dat het spel van zijn ploeg nog niet optimaal was vooral in de opbouw. ‘We werden zeer hoog vastgezet waardoor opbouwen lastig was. Ons veldspel was ook gewoon niet goed genoeg om hier onderuit te voetballen, dat moet beter komende weken.’ Sassen had zich de tweede helft ernstig gestoord aan het gedrag van de tegenstander. ‘Ja dit was een duikploeg van jewelste. En de scheids ging er steeds in mee waardoor het veel stil lag. Arjan (van der Laan, red.) hield de tijd bij. Als iedere minuut was bijgetrokken waren we nu nog aan het spelen denk ik…’

Jeroen Sassen; Sven de Regt, Sam van der Meer (70. Sebastiaan van Veen), Stan Janssen, Sven van Vliet; Thijs Noordsij ©, Daan Versluis, Tim Heikoop (70. Rick Keijzer); Tom van der Weijden, Ed van der Weijden, André Paarlberg (77. Reber Taha)

Bron: Nic Smoorenburg