1e klasser Spijkenisse neemt na rust afstand van Nicolaas Boys

Nieuwveen | Nicolaas Boys speelde in de twee ronde van de KNVB beker tegen eersteklasser Spijkenisse. De Boys speelden een prima wedstrijd met veel strijd en passie maar verloor toch ietwat geflatteerd met 0-5.

Op een niet al te best veld begon Nicolaas Boys voortvarend. Luke van Veen schoot zijn vrije trap rond de middellijn opeens op doel, met veel kunst en vliegwerk kon keeper Ozrak van Spijkenisse de bal uit de kruising duiken. In de vierde minuut werd het echter toch al 0-1 voor Spijkenisse. Uit een corner kopte spits Dylan de Melo da Silva Goncalves binnen achter keeper Mike van Vliet, hij verving Xander Hardsteen die aan de derby van vorige week tegen NSV’46 een paar gekneusde ribben overhield.

Vervolgens liet Spijkenisse het balletje lekker rond gaan maar in een te laag tempo waardoor Nicolaas Boys aardig in de wedstrijd bleef en zowaar voor rust nog een paar mooie kansen kreeg op de verdiende gelijkmaker. Zo ging Peter Burgmeijer er op rechts vandoor, zijn voorzet kwam bij spits Mike van der Aar die de bal voor het intikken had maar in plaats van vol uit te halen schampte hij de bal. Nog geen twee minuten later was het de andere spits, Fitz Mac Lean, die een prachtig schot loste laag over de grond maar keeper Ozrak bracht redding. Nicolaas Boys bleef volle bak aanvallen en dit kwartier voor rust was de beste fase van De Boys waar ze echt een doelpunt hadden verdiend. Weer was het Burgmeijer die zijn voorzet ingekopt zag worden door Van der Aar maar weer was het keeper Ozrak de redde. Ook MacLean was heel dicht bij de 1-1 op slag van rust, zijn schot van net buiten het strafschopgebied werd nog licht aangeraakt en leek net onder de lat te verdwijnen in het doel maar weer was het de uitstekende keeper Ozrak die met een geweldige save de bal net over de lat tikte. Zo gingen we rusten met een 0-1 stand.

De tweede helft bracht Spijkenisse een paar nieuwe spelers in wat zeker een versterking was in hun elftal en spel. Zo kwam Spijkenisse in de 51e minuut op 0-2. Een voorzet over rechts werd simpel in getikt door spits De Melo da Silva Goncalves. Nicolaas Boys bleef goed verdedigen met een uitblinkende Jordy van Eijk en kreeg nog een mooie kans. Een voorzet van de net ingevallen Fabio Dos Santos werd door Van der Aar gemist. In de 72e minuut kwam Spijkenisse op 0-3 en was het verzet definitief gebroken. Net buiten de zestienmeter schoot Mark Schenk laag in de rechthoek en was keeper Van Vliet kansloos. Vijf minuten voor tijd slalomde Spijkenisse aanvaller Sidi Jalloh door de verdediging van de Nieuwveners heen en werd in het strafschopgebied licht aangetikt door Koen van der Hoorn . De prima leidende scheidsrechter Wassink uit Hoofddorp kon niets anders doen dan een penalty geven. Deze werd feilloos ingeschoten door Sidi Jalloh: 0-4. Het werd vlak voor tijd ook nog 0-5 uit een corner. Morris de Hoog kopte snoeihard via de onderkant van de lat de bal binnen.

Nicolaas Boys speelde een prima wedstrijd, gaf strijd en kreeg mooie kansen. Het had zeker een doelpuntje verdiend. De 0-5 was dus iets te geflatteerd maar al met al was het wel een verdiende overwinning voor Spijkenisse. Ook voor Nicolaas Boys is de winterstop nu begonnen. Op dinsdagavond 9 januari oefent het uit tegen Altior en zaterdag 13 januari speelt het thuis om 14.00 uur tegen Bernardus. Daarna kan het vizier weer op de hervatting van de competitie worden gericht.

Mike van Vliet; Koen van der Hoorn, Luke van Veen ©, Jari Wijfjes (60. Tim Hoogervorst); Jordy van Eijk, Matthijs Egberts (72. Dante Spekman), Peter Burgmeijer, Sven Hoogervorst, Renzo Wijfjes; Fitz MacLean (60. Fabio Dos Santos), Mike van der Aar

Bron: Jan van der Geest | Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)