Gehavend TAVV in slotfase ruim onderuit

Ter Aar | TAVV begon in de thuiswedstrijd tegen Valken ’68 in een 4-5-1 formatie. Dat had niet alleen te maken met de uitslagen van de laatste weken, maar ook door het ontbreken van een aantal sterkhouders. Randy Verwoerd moest door een schorsing verstek laten gaan. Jesse Modderaar, Donny van der Neut en Yassine El Mariami ontbraken door blessures.

Op een zonovergoten sportcomplex in Ter Aar mochten de bezoekers uit het Zuid-Hollandse Valkenburg het spel maken. TAVV probeerde vooral via de omschakeling toe te slaan. Valken hanteerde – wellicht door de temperatuur – echter een te lage handelingssnelheid om het TAVV echt lastig te maken, daarnaast hielden de Ter Aarders de linies goed gesloten. Tweemaal was Valken dicht bij de openingstreffer, echter was het TAVV dat vlak voor rust brutaal de leiding nam. Jordy Hoogervorst was het eindstation na een razendsnelle uitval over rechts: 1-0.

Marijn van der Leeden kreeg in de tweede helft een grote kans om de score te verdubbelen, echter zag hij zijn inzet door de Valken doelman gekeerd worden en de daaropvolgende rebound ging over. Tien minuten na rust viel de verdiende gelijkmaker uit een vrije trap. Doelman Edwin Pieterse – dit seizoen al veelvuldig uitblinker – raakte hierbij geblesseerd en moest de strijd staken, Rick Zweers nam zijn plaats onder de lat over. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers eindelijk aan de leiding en niet veel later werd het ook nog 1-3. Via de ingevallen Mitchel van Wijk deed TAVV nog wat terug: 2-3. Niet veel later werd de wedstrijd definitief beslist na een blunder van Zweers (2-4) en een minuut voor tijd werd het ook nog 2-5.

Voor TAVV volgen nog drie wedstrijden, normaliter zal het in de volgende wedstrijd op 11 mei tegen koploper DSO degraderen naar de derde klasse.