Gehavend Aarlanderveen boekt belangrijke zege

Aarlanderveen | Een week na de nederlaag tegen Koudekerk trad Aarlanderveen met een gehavende basiself aan tegen een andere titelkandidaat: Lugdunum. Door uiteenlopende redenen waren sterkhouders als Bram Egberts, Steven van der Pijl en Thom Nouwens afwezig, maar Sander van Dijk kon wel een beroep doen op “oudgedienden” als Jorn Poelwijk en Chris den Haan. Bovendien keerden de gebroeders Van der Straaten eerder terug van een wintersportvakantie.

In een matige wedstrijd vonden de hoogtepunten in de eerste helft vooral vlak voor rust plaats. Drie minuten voor het rustsignaal kwam Aarlanderveen aan de leiding. Sallem Chemlali schoot een voorzet van Davey Grimmelius tegen de hand van een Lugdunum-verdediger aan. Scheidsrechter Sulaiman kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen, de toegekende penalty werd onberispelijk door Killian Bouwhuis binnen geschoten: 1-0. Lang kon Aarlanderveen niet van de voorsprong genieten, want anderhalve minuut later stond het alweer gelijk toen een hoge voorzet bij de eerste paal werd binnen gekopt.

“We hebben dit jaar een bredere groep die ook ten alle tijden door elkaar voor het vuur wil gaan”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, maar tien minuten voor tijd liet Bouwhuis zijn klasse zien. Een hoge voorzet van wederom Grimmelius werd op formidabele wijze met een omhaal in de verre hoek gewerkt: 2-1.

Aarlanderveen trainer Sander van Dijk was na afloop trots op zijn ploeg. “We hebben deze week met veel tegenslag te maken gehad, waardoor er aan de lopende band spelers afvielen. Gelukkig hebben we dit jaar een bredere groep en een groep die ten alle tijden door elkaar voor het vuur wil gaan. Deze combinatie heeft er voor gezorgd dat we de drie punten hebben gepakt. We hebben de aanvallende kwaliteiten van Lugdunum uitstekend bespeeld. De spelers hebben het vertrouwen meer dan uitbetaald met een geweldige werklust en beleving. We hebben niet heel erg veel kansen gecreëerd, maar wel super degelijk gespeeld. Dit is een lekker gevoel met twee vrije weken voor de boeg, we blijven in elk geval leuk meedoen!”