KNVB komt terug op beslissing, zondag derde en vierde klasse blijft bestaan

Zeist | Twee maanden geleden maakte de KNVB bekend dat er met ingang van het seizoen 2019-2020 geen vierde klasse meer zou zijn op de zondagafdeling in West II. Een seizoen later zou ook de derde klasse ophouden te bestaan. Dinsdagavond is de KNVB teruggekomen op deze beslissing tijdens een bijeenkomst met alle aanwezige zondagclubs.

De beslissing van de voetbalbond stuitte op veel weerstand. In het voortraject waren veel opties genoemd, waaronder het zogenaamde ‘weekendvoetbal’. Echter behoorde de gekozen optie niet tot de mogelijkheden, tot ongenoegen van de zondagclubs. Hierdoor werden zij gedwongen om over te stappen naar de zaterdagafdeling of om te gaan voetballen in een ander district (West I of Zuid). Inmiddels hebben een aantal zondagclubs er al voor gekozen om over te stappen naar de zaterdag, zij mogen nu hun beslissing herzien van de KNVB.

Voor ‘onze clubs’ verandert er vooralsnog niet veel. Nicolaas Boys is de enige club die uitkomt in de zondag derde klasse, voor hen zou de beslissing pas in het seizoen 2020-2021 gevolgen hebben. De derde klasse hoog – waarin Nicolaas Boys middenmoter is – zal volgend seizoen de derde klasse worden, de derde klasse laag is volgend seizoen de vierde klasse. De exacte invulling wordt later deze week bekend gemaakt.

Voorbeschouwing DWO – Nieuwkoop

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Prachtig staaltje paniekvoetbal vanuit Zeist