John Kwakkenbos nieuwe voorzitter van Waterlanders

Nieuwkoop | Per 1 januari 2019 is John Kwakkenbos de nieuwe voorzitter van Volleybalvereniging Waterlanders. John is tijdens de Algemene Ledenvergadering in november voorgesteld door zijn voorganger Clemens van den Helder die op dat moment afscheid nam van zijn taak als voorzitter.

Het bestuur van de vereniging sprak de voorkeur uit voor de betrokken ouder en vrijwilliger. John zelf had daarover in het begin wel zijn twijfels: ‘Ik ben, als “buitenstaander” gevraagd om deze vacature in te vullen en ik heb daar enige tijd over nagedacht. Het ligt voor mij niet voor de hand dat iemand, met een geringe band met de vereniging, een dergelijke functie gaat invullen.’

John is een aantal jaar trainer en coach geweest van de teams waarin zijn kinderen speelden. Daarnaast bezoekt hij met enige regelmaat de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1. ‘Ik volg de club op de voet, maar ik ben geen lid van de vereniging. Dat is er de reden van dat ik vond dat er een bepaald draagvlak zou moeten zijn onder de leden. Draagvlak voor het voornemen om mij, als “buitenstaander”, als voorzitter van Waterlanders te benoemen.’ Het draagvlak werd gepeild onder alle teams die allemaal positief waren gestemd.

‘Het draagvlak is er, dus ik begin met vertrouwen aan mijn taak als voorzitter van Waterlanders!’

John Kwakkenbos

Oud-voorzitter Clemens vertelde John bij het overdragen van zijn voorzitterstaak dat hij een “gouden team van bestuursleden om zich heen had”, het voorzitterschap zou daarom niet veel tijd moeten kosten. Maar, adviseerde Clemens je kunt er uiteraard net zoveel tijd insteken als je wilt. ‘Ik zal zien hoeveel tijd en energie het mij gaat kosten. Dingen die je leuk vindt om te doen kosten over het algemeen niet zoveel energie, maar leveren vaak energie op! Ik hoop dat dat voor iedereen geldt bij onze club. Dat het nog steeds leuk is en blijft bij Waterlanders. Met alle energie die dat oplevert is het besturen van de club niet zo moeilijk en treden we elke tegenstander met vertrouwen tegemoet!’

Drie oefenwedstrijden voor TAVV

Zevenhoven oefent tegen Woerden en Hertha