Gratis Sportspreekuur weer mogelijk

Nieuwkoop/Ter Aar | Het gratis sportspreekuur bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, is – na de gedwongen pauze in verband met de coronacrisis – weer mogelijk vanaf dinsdag 2 juni.

Het spreekuur wordt één per week gehouden op afspraak op de dinsdagavond van 18.00 – 19.00 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop.
LET OP: het is dus noodzakelijk om je vooraf aan te melden voor dit spreekuur om te voorkomen dat het te druk wordt in de wachtkamer.

Sportfysiotherapeut Kim van der Pijl beoordeelt de blessure en geeft advies over hoe met de blessure om te gaan of hoe deze te behandelen.

Doordat momenteel veel sporten nog geen doorgang kunnen vinden zijn mensen op zoek gegaan naar alternatieven zoals buiten wandelen, hardlopen of fietsen. Doordat dit, in sommige gevallen, een belasting geeft waar het lichaam niet aan gewend is levert dit soms lichamelijke problemen of blessures op. Het is dan verstandig om even advies te vragen aan de sportfysiotherapeut.

Het sportspreekuur is zowel geschikt voor sporters met een recent opgelopen blessure als voor meer chronische klachten die maar niet over gaan. Bij acute blessures is het zinvol om te weten wat er aan de hand is , hoe lang het gaat duren en hoe je er het beste mee om kunt gaan en bij chronische blessures is het soms zinvol uit te zoeken waardoor het probleem niet over gaat. In het laatste geval wordt er vaak samengewerkt met de manueel therapeut binnen het centrum.

Tenslotte hebben de sportfysiotherapeuten “korte lijnen” met de huisartsen en verschillende specialisten in de regio en dat maakt dat sporters, indien nodig, soms eerder bij de specialist terecht kunnen. Uiteraard geldt dit met name bij de wat ernstiger blessures.

Dus een sportblessure? Blijf er niet mee doorlopen maar vraag advies en maak een afspraak! Bel 0172-575261/603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791.

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Het bloed kruipt…

Theoretisch Gesproken, Theo Leliveld, Column, 0172SPORT

Vijf topspelers die onze regioclubs zijn ontgroeid