Geslaagde talentenmiddag Aeresteijn en Watersport Vereniging Langeraar

Langeraar | Afgelopen vrijdag hield Basisschool Aeresteijn een talentenmiddag, waarbij de kinderen konden kennismaken met diverse sporten. Zo ook bij de Watersport Vereniging Langeraar, waar de kinderen onder begeleiding van burgemeester Frans Buijserd aankwamen om te gaan zeilen.

Na de verwelkoming door de voorzitter van WSVL kregen de kinderen instructies, en werden de zwemvesten aangetrokken. De burgemeester werd uitgenodigd om het startsein van de wedstrijd te geven. Daarna werden de kinderen in teams ingedeeld op de acht klaarliggende 16M2. Er was ook een team uit Tsjecho-Slowakije aanwezig, dat deelnam aan een uitwisseling van scholen.

Uitstekend zeilweer, wind en zelfs af en toe de zon. Na eerste geoefend te hebben in de diverse manoeuvres, werd de wedstrijd gestart. Tijdens het zeilen moesten de kinderen uiteraard meehelpen bij het zeilen van de boten. Dus ook sturen, wat voor sommigen toch even wennen was, maar ook nu bleek weer dat er diverse natuurtalenten aan boord waren!

Het team van Arie Zethof won de wedstrijd, daarna afmeren, wat drinken en nagepraat, en weer naar school. En geslaagde zeilmiddag waarbij de kinderen ook genoten van de mooie Langeraarse plas.

Altior-vrouwen verstoren nachtrust én kampioensfeest in Nieuwveen

Hét event voor jong & oud, beginnende & ervaren golfers