Zorgeloze middag voor Nieuwkoop tegen SCW

Nieuwkoop | Na twee wedstrijdloze zaterdagen hervatte SV Nieuwkoop de competitie tegen laagvlieger SCW waar eerder dit seizoen met 1-5 van werd gewonnen in Rijsenhout. Ook op Sportpark de Dulen werd het een zorgeloze middag voor de ploeg van trainer Boris van Es.

Nieuwkoop had vanaf het begin van de wedstrijd veelal de bal. SCW zakte logischerwijs ver in en probeerde de poorten gesloten te houden. Na een kwartier kregen de oranjehemden pas de eerste echte kans. Sam Vijfhuizen zag zijn poging gered worden door de doelman van de bezoekers. Het was dan ook een doodspelmoment dat ervoor zorgde dat Nieuwkoop de ban kon breken. Na twintig minuten voetballen schoot Robin Voorend een vrije trap van een meter of dertig het doel in.

Kort hierna was het Dirk van den Haak die de verdubbeling van de score op zijn hoofd had liggen, maar zijn kopbal uit een hoekschop belandde op de paal. Ook een poging van Hamza El Marajie belande via de SCW-doelman het houtwerk. Vlak voor rust leek Nieuwkoop al de genadeslag uit te delen aan SCW, dat drie kwartier lang niets in te brengen had op het Nieuwkoopse kunstgras. Dave Verhage gaf de bal vanaf de linkerkant voor en zag hoe Boy Vork de bal binnen probeerde te glijden. Dat lukte de middenvelder echter niet. Gelukkig voor hem was het uiteindelijk een verdediger die de bal in eigen doel werkte. 2-0 dus bij rust.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Het was eigenlijk continu de thuisploeg die in de aanval was. Al snel was het dan ook weer raak en wederom kreeg het de hulp van de tegenstander. Een voorzet van El Marajie werd namelijk in eigen doel getikt. Na een uur voetballen hielp SCW andermaal een handje mee, toen Vork de bal voor de goal kopte en een verdediger de bal in eigen doel werkte. Zo had de ploeg uit Rijsenhout inmiddels drie keer gescoord, maar stond het wel 4-0 voor Nieuwkoop.

Met nog 25 minuten te gaan kreeg Nieuwkoop ook een numeriek overtal. SCW-speler Thomas Koole kreeg zijn tweede gele en dus rode kaart, waardoor de ploeg uit Rijsenhout door moest met tien man. Kort hierna viel het laatste doelpunt van de wedstrijd. Sam van der Hoorn lobte de bal over de doelman heen en maakte zodoende de 5-0. Nieuwkoop kreeg nog de nodige kansen in de slotfase en zag ook nog een doelpunt van Sem Meertens afgekeurd worden, maar uiteindelijk werd met vijf treffers de eindstreep bereikt.

Nieuwkoop behoudt zodoende de koppositie in de derde klasse en kan zich nu gaan opmaken voor de absolute kraker van volgende week tegen Aarlanderveen. De groen-witten zijn medekoploper in de competitie. Nieuwkoop kan de koppositie dus alleen in handen nemen, maar tegelijkertijd ook de periodetitel pakken. Blauw-Zwart en Koudekerk, concurrenten voor die periodetitel, spelen tegelijkertijd ook tegen elkaar.