Fit Zevenhoven veel te sterk voor Sportief

Zevenhoven | Het was duidelijk te merken dat Zevenhoven al ruim vier weken in training is en dat voor Sportief de voorbereiding pas net is begonnen. Sportief moest na negentig minuten met een pak slaag genoegen nemen tijdens de openingswedstrijd van de 0172SPORT-CUP 2022: 8-2.

Direct vanaf de aftrap was het raak aan de Stationsweg. Nick Mooren hoefde een voorzet van Robin Leliveld alleen maar binnen te tikken en daarmee gaf de thuisploeg direct zijn visitekaartje af. De nieuwe trainer Danny ter Hoeve heeft een duidelijke visie over hoe hij zijn ploeg wil laten spelen en daarvoor wil hij vooral dat zijn ploeg fit is. De beoogde speelwijze met hoog druk zetten, vleugelspel en lopende mensen komt al duidelijk naar voren.

De 2-0 viel nog geen drie minuten later, de van NSV’46 overgekomen Roy Fransen werkte deze op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman Nick Stark. Toch maakten de bezoekers in de achtste minuut alweer de aansluitingstreffer via wie anders dan Stijn Molenaar. Overigens kwam bij deze treffer wel de achilleshiel van Zevenhoven naar voren, doordat de verdediging met veel ruimte in de rug speelt. Nadat Leliveld voor de 3-1 zorgde was het opnieuw Molenaar die na amper zeventien minuten spelen op identieke wijze zijn tweede doelpunt maakte.

‘De jongens zijn erg fit en gretig, je ziet duidelijk dat we al een paar weken bezig zijn’

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Via treffers van opnieuw Leliveld, dit deed hij op schitterende wijze door een voorzet van Nick Mooren in het vrijstaande doel te volleren, en Nick Mooren liep de thuisploeg nog voor de rust uit naar een 5-2 voorsprong.

In de tweede helft wist Zevenhoven nog driemaal het net te vinden en alle drie de doelpunten kwamen op naam van Marco Pellegrom. Eerst mocht hij vanaf de penaltystip aanleggen, nadat de van Nieuwkoop overgekomen en ingevallen Gareth Rowlands binnen de zestienmeter onderuit was gehaald. De 7-2 krulde hij niet veel later in de lange hoek en zijn derde treffer wist hij zelfs koppend te maken.

Zevenhoven-trainer Ter Hoeve was na afloop uitermate tevreden over de wedstrijd van zijn ploeg. ‘In het verleden heeft Zevenhoven het altijd lastig gehad met Sportief, maar vandaag had het net zo goed 14-2 kunnen worden. Je ziet duidelijk dat we al een paar weken bezig zijn. De jongens zijn fit en erg gretig allemaal. Ook zie je de spelpatronen al steeds beter terugkomen en daar ben ik erg tevreden over. Wel moeten we scherper zijn bij de tegengoals, ze vallen ook twee keer nadat we zelf hebben gescoord. We sjokten in deze situaties te makkelijk terug en dat mag niet gebeuren. Maar al met al kan ik erg tevreden zijn.’